Польські протестувальники не пропускають в Україну вантажівки з гуманітаркою та паливом

Польські протестувальники не пропускають в Україну вантажівки з гуманітаркою та паливом

Київ  •  УНН

20 листопада 2023, 08:12  •  2973 перегляди

Read in English

Польські страйкарі не пропускають в Україну вантажівки з паливом та гуманітарною допомогою. Через страйк перевізників ледь не загинув український водій.

Польські страйкарі не пропускають в Україну вантажні машини з паливом та гуманітарною допомогою, повідомив заступник міністра інфраструктури України Сергій Деркач у Facebook, пише УНН.

Ми зафіксували численні факти, коли цистерни з паливом та гуманітарка стоять в чергах. Передаємо інформацію про ці випадки польським колегам з Міністерства. Чекаємо відповідь, як це корелюється з заявами про безперешкодний перетин таких вантажів

- написав Деркач.

За його словами, за пункті пропуску "Краківець-Корчова"  станом на 19 листопада були заблоковані 1200 вантажівок. На "Рава-Руська – Гребенне" стоять 500 вантажних машин.

Перед "Дорогуськом" у черзі перебувають 1200 вантажівок.

Доповнення

Як повідомляв ексклюзивно УНН, через страйк польських перевізників ледь не загинув український водій. Новостворений штаб допомоги українським водіям у Польщі допоміг українському інсулінозалежному далекобійнику, у якого закінчилися ліки.

Тим часом Україна та Польща готують позови щодо відшкодування збитків, завданих блокуванням прикордонних пунктів пропуску через мітинг польських перевізників.