dlia-znyzhennia-tsin-na-enerhonosii-12-krain-yes-zaklykaly-pidtrymaty-transkordonne-spivrobitnytstvo-u-elektroenerhetytsi

Для зниження цін на енергоносії: 12 країн ЄС закликали підтримати транскордонне співробітництво у електроенергетиці

 • 11105 переглядiв

У Євросоюзі внутрішньому енергетичному ринку шукають спосіб знизити ціни на енергоносії. Відповідно до рішення цього завдання, 12 країн на зустрічі міністрів енергетики ЄС представили спільний документ.

Пише УНН із посиланням на Еuractiv.

Дванадцять країн-членів ЄС у вівторок закликали Європейську комісію підтримати створення енергетичних об'єднань, зокрема, електричних, для зниження цін на енергоносії в ЄС в умовах ринкової нестабільності .

Португалія, Іспанія, Австрія, Кіпр, Данія, Німеччина, Греція, Ірландія, Італія, Люксембург, Мальта та Нідерланди представили спільний документ (позиційний документ) на зустрічі міністрів енергетики ЄС у Люксембурзі у вівторок.

"Взаємозв'язок та транскордонне співробітництво є ключовими для зниження цін на енергоносії. .. Настав час забезпечити повноцінну участь усіх держав-членів у внутрішньому енергетичному ринку", - пояснюють у документі.

У Фонді відновлення енергетики вже близько 700 млн євро від міжнародних партнерів - Шмигаль 15.10.24, 13:07

Також йдеться про те, що необхідні термінові заходи для забезпечення більшої інтеграції транскордонних електроенергетичних систем ЄС, - це важливо для повноцінного функціонування внутрішнього енергетичного ринку.

Найближчі роки будуть вирішальними для зниження цін на енергоносії для нашої промисловості та наших громадян. Наша значна залежність від викопного палива в поєднанні з агресивною війною Росії проти України і тим фактом, що Росія озброїла свої джерела енергопостачання, виявилася небезпечною сумішшю

- підкреслюють лідери країн ЄС.

Нагадаємо

ЄС виділяє 3 млн євро для місій МАГАТЕ на АЕС України.

Активну участь братиме авіація: Зеленський про захист енергетичної інфраструктури15.10.24, 17:05

Популярні

Новини по темі

ІТ-коаліція зібрала 157 млн євро на підтримку України

 • 11121 переглядiв

Землетрус магнітудою 6,1 стався на сході Туреччини

 • 10914 переглядiв

Повітряна тривога на Черкащині триває понад 14 годин

 • 12061 переглядiв