Міністр енергетики пояснив, чому Україні потрібно вже зараз реалізовувати нові атомні проєкти

Міністр енергетики пояснив, чому Україні потрібно вже зараз реалізовувати нові атомні проєкти

Київ  •  УНН

16 жовтня 2024, 08:25  •  59295 перегляди

Read in English

Герман Галущенко пояснив необхідність реалізації нових атомних проєктів для забезпечення зростаючих потреб у доступній енергії. Міністр наголосив на важливості розвитку атомної та альтернативної енергетики для відбудови економіки.

Розбудова атомної енергетики забезпечить зростаючі потреби в доступній і екологічно чистій енергії під час відбудови економіки після перемоги. Про це сказав міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі телемарафону, пише УНН з посиланням на Міненерго.

Будь-які проєкти в атомній енергетиці – тривалі. Тому чекати нашої перемоги і потім починати ці проєкти – це, я вважаю, не дуже правильний підхід. Після перемоги ми потребуватимемо великої кількості генерацій для того, щоб відновлювати і розбудовувати Україну

– сказав міністр.

Він додав, що саме зараз потрібно реалізувати основні етапи будівництва і встановлення нової атомної генерації.

В Міненерго нагадали, що атомна генерація на сьогодні виробляє близько 60% електроенергії в Україні. 

Додамо

Раніше міністр енергетики заявив про необхідність розвитку атомної та альтернативної енергетики в Україні. За його словами атомна енергетика забезпечуватиме базову генерацію, а альтернативна - пікові навантаження.

На тлі загрози російських атак: Україна закликає МАГАТЕ пришвидшити розгортання моніторингових місій на ключових підстанціях АЕС21 вересня 2024, 16:34 • 31906 переглядiв