ukenru
bilyi-dim-spodivaietsia-shcho-konhres-uzghodyt-dodatkove-finansuvannia-dlia-ukrainy-kirbi

Білий дім сподівається, що Конгрес узгодить додаткове фінансування для України – Кірбі

 • 78718 переглядiв

Білий дім сподівається, що Конгрес схвалить додаткові 60 мільярдів доларів, запитаних у жовтні, щоб продовжити лідерство США у підтримці військових потреб України у боротьбі з росією.

У Білому домі заявили, що сподіваються на те, що попри суперечки на Капітолійському пагорбі, Конгресу вдасться узгодити додаткове фінансування для України. Відтак США зможуть повернутись до світового лідерства у підтримці України. Про це пише Голос Америки із посиланням на заяву координатора стратегічної комунікації Ради з нацбезпеки США Джона Кірбі, передає УНН.

Ми сподіваємось, президент сподівається, що ми приймемо фінансування та зможемо повернутись до статусу світового лідера у підтримці України. Але знову ж таки, лідерам в Європі та інших місцях світу можна пробачити, що вони думають, як їм підтримати Україну у разі, якщо США не зможуть цього зробити через те, що відбувається на Капітолійському пагорбі. 

– заявив Джон Кірбі.

Деталі

Таку заяву Кірбі зробив в контексті питань про заяви світових лідерів, пов'язані із сумнівами у тому, що США продовжать фінансової підтримки України.

Кірбі також наголосив, що запит на додаткове фінансування на суму 60 мільярдів доларів було подане ще у жовтні. За його словами, сума допомоги була узгоджена з Україною, зважаючи на військові потреби.

Як повідомляв Голос Америки, від США, які очолюють міжнародну контактну групу з допомоги Україні у форматі "Рамштайн", вперше під час зустрічі не було оголошень про передачу зброї Україні.

Генсек НАТО Столтенберг приїхав в США: домовлятиметься про підтримку України30.01.24, 11:38 • [views_0]

Нагадаємо

Напередодні держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що без схвалення Конгресом США фінансування для допомоги України все, чого досягли українці, опиниться під загрозою. Таку заяву Блінкен зробив під час пресконференції з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Вашингтоні.