Українську курятину маркуватимуть знаком "без антибіотиків": як обрати кращу

Українську курятину маркуватимуть знаком "без антибіотиків": як обрати кращу

Київ  •  УНН

 • 19741 перегляди

КИЇВ. 4 березня. УНН. За місяць стане відомо, хто з українських виробників не застосовує антибіотики при виробництві курятини. Це покаже аудит. Про це під час пресконференції журналістам розповів директор Асоціації "Союз птахівників" Сергій Карпенко, передає УНН.

За підсумками аудиту українські виробники м'яса птиці зможуть маркувати свій продукт знаком "без антибіотиків". Такий знак матиме три класи:

"А" - це вищий пілотаж, і тут використання антибіотиків заборонено як на батьківському, так і на промисловому стаді.

"B" - допускає застосування антибіотиків із метою лікування батьківського стада.

"С" - допускає застосування антибіотиків при вирощуванні на продуктивному стаді.

"На мою думку, більшість підприємств будуть намагатися отримати клас "А" - три зірки, і доводити те, що вони вирощують свою птицю без антибіотиків, як на батьківських стадах, так і на промисловому виробництві", - каже Карпенко.

Він нагадав, що моніторинг розпочато 1 січня 2020 року, за ініціативи найбільш свідомих українських виробників курятини та яєць. Мова про:

  • Групу компаній МХП (ТМ "Наша Ряба");
  • ЗАТ "Володимир-Волинська птахофабрика" (ТМ "Епікур");
  • ТОВ "Ясенсвіт" ГК "Ovostar Union" (ТМ "Ясенсвіт").

"До складу нашої асоціації входить чимало виробників курятини і яєць. І у ході моніторингу ми отримали чимало заявок від охочих долучитися до моніторингу. І ми з радістю залучимо усіх бажаючих, як тільки завершимо поточний моніторинг. Ми робимо таке вперше, і хочемо подивитися, як проходитиме процес", - розповів Карпенко.