У школах і дитсадках Прикарпаття знайшли сотні кілограмів поганого масла
Київ • УНН
КИЇВ. 19 липня. УНН. В Івано-Франківській області контролери перевірили якість продуктів харчування у школах та дитячих садочках. Про це повідомляє Держпродспоживслужба, передає УНН.
Так, контролери відібрали для перевірок продукти харчування у 122 закладах - у 69 школах та 53 дитячих садочках.
Зокрема, у школах було відібрано 274 зразки харчових продуктів, від 83 постачальників.
"За результатами лабораторних випробувань встановлено, що 4 зразки харчових продуктів, зокрема масло солодковершкове - у Надвірнянському районі (Делятинський ліцей № 2), у місті Івано-Франківську (ЗОШ № 8), у Яблуницькій ЗОШ, а також у Галицькому районі (місто Бурштин ЗОШ №1) - не відповідали вимогам нормативної документації (2,7% досліджених)", - йдеться у повідомленні.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київським школам обіцяють німецьку модель харчування
У садочках було відібрано 212 зразків харчових продуктів, від 49 постачальників.
"За результатами лабораторних випробувань встановлено, що 11 зразків харчових продуктів (масло солодко вершкове - 2, овочі - 8, молоко – 1 у м. Івано-Франківську, Надвірнянському районі, Снятинському районі) не відповідали вимогам нормативної документації (7,7% досліджених)", - розповіли у відомстві.
Загалом, за результатами перевірок, Держпродспоживслужба не допустила до обігу 268 кг масла солодковершкового та майже 7 тис. кг овочів.
"При постачанні нових партій продукції овочів та масла зроблені повторні дослідження. Проведено три позапланові перевірки", - розповіли контролери.
Тим часом у Києві хочуть реформувати систему організації харчування в школах. Для цього депутати Київської міської ради розробили проект рішення, яким пропонується позбавити приватні фірми права поставляти шкільні обіди.
Депутати запропонували створити у кожному районі столиці комунальні підприємства-їдальні, які й уповноважити на харчування дітей. У такій ініціативі вбачають спробу монополізації шкільного харчування в столиці.
А за словами нардепа Сергія Тригубенка, новоутворені КП можуть бути всього лише "прокладками" між постачальниками продуктів та навчальними закладами. І це не гарантуватиме безпечність та вищу якість шкільних обідів.