Цьогоріч росіяни значно збільшили інтенсивність  обстрілів енергоінфраструктури України - Міненерго

Цьогоріч росіяни значно збільшили інтенсивність обстрілів енергоінфраструктури України - Міненерго

Київ  •  УНН

8 жовтня 2024, 17:10  •  14224 перегляди

Read in English

У 2024 році Росія застосувала понад 1000 засобів ураження проти енергетичних об'єктів України. Втрати енергетичних потужностей перевищують 9 ГВт, що еквівалентно забезпеченню електроенергією чотирьох країн ЄС.

У 2024 році інтенсивність обстрілів ворогом цивільних енергетичних об'єктів значно перевищує кількість атак на енергетичну інфраструктуру у попередні роки  війни. Про це заявили в Міністерстві енергетики України, передає УНН.

Деталі

Лише цього року росіяни загалом застосували понад тисячу засобів ураження - дронів та ракет різного типу, в тому числі балістики. Сукупні втрати енергетичних потужностей України внаслідок цьогорічних атак перевищують 9 ГВт, чого було б достатньо для забезпечення електроенергією чотирьох країн ЄС

- заявили в Міненерго.

Зазначається, що навіть  за відсутності масованих обстрілів атаки на енергетичну систему країни не припиняються. Щодня росіяни атакують об'єкти у Чернігівській, Запорізькій, Дніпропетровській, Харківській, Сумській, Донецькій, Луганській, Херсонській областях. 

Україна розраховує на імпорт електроенергії взимку - голова "Укренерго"29 серпня 2024, 12:33 • 21686 переглядiв

Попри те, що атаки на українську енергетику стали наймасштабнішими у світі, а завданих їй руйнувань не знала жодна інша енергосистема, ситуація в українській енергосистемі залишається контрольованою

- переконують в міністерстві. 

Нагадаємо

У звіті місії ООН з моніторингу дотримання прав людини в Україні вказало, що взимку українців може очікувати відключення електроенергії від 4 до 18 годин на добу, деякі регіони можуть залишитися без опалення.