Смузітерапія: як оживити овочеві коктейлі за допомогою алкоголю

Смузітерапія: як оживити овочеві коктейлі за допомогою алкоголю

Київ  •  УНН

 • 13790 перегляди

КИЇВ. 5 січня. УНН. Овочеві смузі – справжній багаторічний модний тренд для оздоровлення організму. Особливо популярна смузітерапія якраз після новорічних свят. Експерти горілчаного бренду Prime розповіли УНН, як можна поєднати приємне з корисним і урізноманітнити смак вечірнього овочевого смузі у колі друзів.

Для приготування овочевого смузі згодяться майже будь-які овочі. Головне – витримувати баланс смаку. А додавати алкоголь до них бармени радять, щоб покращити смакові властивості та, можливо, ще й у якості консерванту.

"Зелений вибух"

Інгредієнти:

▪️ 45 мл горілки Prime;
▪️ 60 мл суміші з зелених овочів (2-3 капустяних листки, 2 стебла селери, шматок імбиру, 1 огірок, 2 зелених яблука);
▪️ 20 мл цукрового сиропу (1:1 цукор з водою);
▪️ чайна ложка лимонного соку.

Приготування: змішати у блендері інгредієнти для зеленої овочевої суміші. Після подрібнення — видалити великі шматки. Додати горілку, сироп і лимонний сік, змішати з льодом. Процідити у високий келих з парою шматочків льоду. Прикрасити скибочкою лимона.

Червона "смузі-закуска"

Інгредієнти:

▪️ горілка Prime;
▪️ 1 стиглий помідор;
▪️ 1 середній огірок;
▪️ пучок зелені – петрушка, кріп, селера;
▪️ за бажанням – скибочка часнику;
▪️ чорний перець;
▪️ сіль.

Приготування: беремо всі інгредієнти, окрім горілки, і змішуємо у блендері. Розливаємо в охолоджені стакани. Доливаємо горілки на свій смак. Можна також додати льоду.

Гострий "смузі-трансформер"

У цей смузі алкоголь не додається. Але ним якраз запивається текіла. Тому такий варіант корисного овочевого смузі дуже зручний для компаній, де є ті, хто не вживає з якихось причин алкоголь.

Інгредієнти:

▪️ 450 мл томатного соку;
▪️ півтори ложки перемолотого чорного перцю;
▪️ чайна ложка солі;
▪️ половинка перцю халапеньо, можна з насінням, щоб було гостріше;
▪️ 150 мл свіжовичавленого грейпфрутового соку;
▪️ 60 мл гострого соусу;
▪️ 45 мл соку лайму.

Приготування: змішати інгредієнти, поки не розчиниться сіль, дати постояти 15 - 30 хвилин, потім вийняти перець халапеньо і його насіння. Поставити у холодильник години на дві для охолодження. Подавати зі стопками текіли.