Хто з появою нового штаму FLiRT хворіє на ковід найбільше - відповідь спеціаліста

Хто з появою нового штаму FLiRT хворіє на ковід найбільше - відповідь спеціаліста

Київ  •  УНН

10 серпня 2024, 07:18  •  23796 перегляди

Read in English

В Україні зростає захворюваність на COVID-19 через новий штам FLiRT. Найбільше уражені люди працездатного віку та літні, причинами є особливості штаму, спека та скупчення людей у приміщеннях з кондиціонерами.

Статистика показує зростання захворюваності на COVID-19 в Україні за останні тижні, на тлі появи нового штаму коронавірусу FLiRT. Основні причини: особливості нового штаму, спека та скупчення людей у приміщеннях з кондиціонерами, найбільша концентрація серед захворілих - люди працездатного віку, і літні люди. Про це в ефірі телемарафону днями розповів генеральний директор Центру громадського здоров'я Михайло Росада, пише УНН.

Деталі

"Новий штам коронавірусу - це підвид відомого вірусу ковіду Омікрон. Він, можливо, трошки контагіозніший, заразніший, скажемо так, але клінічна картина, що спостерігається внаслідок захворювання на нього, навіть дещо м'якша, ніж минулі роки від звичайного штаму ковід", - сказав Росада.

"Статистика каже, що темпи за останні тижні зросли. І тут є особливості самого штаму. Але також потрібно врахувати, що спрацювала висока температура. Оскільки велика кількість людей перебувала в закритих приміщеннях, де працювали кондиціонери, обміну повітря не відбувалось, і оця скупченість людей в закритих приміщеннях також привела до зростання рівня захворюваності на ковід", - зазначив очільник Центру громадського здоров'я.

За його даними менше за всіх уражена дитяча група - з 5-ти до 17 років. "Тобто діти, які знаходяться зараз на канікулах", - зазначив він.

"А найбільша концентрація серед захворілих - це саме люди працездатного віку - 30-60 років. Ну, і відповідно літні люди", - повідомив Росада.

Симптоми, ознаки захворювання, з його слів, усі ті самі, що і при будь-якому гострому респіраторному захворюванні: температура, слабкість, кашель.

"Найбільш вразлива група для нього - літні люди, люди з хронічними захворюваннями. І, безперечно, більший ризик захворіти мають люди, які не щеплені раніше від ковіду", - вказав спеціаліст.

В Україні циркулює 10 підтипів коронавірусу, включаючи новий штам FLiRT - Кузін9 серпня 2024, 17:00 • 22249 переглядiв