Британська розвідка назвала ціну війни для росії

Британська розвідка назвала ціну війни для росії

Київ  •  УНН

17 вересня 2024, 09:33  •  20198 перегляди

Read in English

За даними британської розвідки, росія втратила понад 610 тисяч військових в Україні. Темпи призову знизилися, що змусило збільшити бонуси за контракт, але це дорого коштує бюджету.

Війна в Україні дорого обійшлася росії, особливо в плані військового персоналу. З початку війни росія зазнала понад 610 тисяч втрат (убитими і пораненими), йдеться у новому звіті Міноборони Великої Британії, повідомляє УНН.

Деталі

Тактика, заснована на масових піхотних хвилях, вимагає від росії постійно поповнювати сили на передовій за рахунок новобранців

- йдеться у звіті Міноборони Британії.

У розвідці зазначають, що у 2024 році темпи російського військового призову знизилися порівняно з темпами у 2023 році. Наприкінці 2023 року російські офіційні особи стверджували, що мо росії щодня набирає близько 1600 осіб. Однак цього року, згідно з публічно опублікованими даними, цей показник становить близько тисячу осіб на день. Ці цифри самі по собі, ймовірно, певною мірою завищені, вважають у британській розвідці.

Це призвело до того, що в серпні 2024 року міноборони рф збільшило бонуси за підписання контракту на службу, що стає дедалі дорожчою стратегією набору в армію.

"За оцінками, виплати військовослужбовцям склали близько 8 % федеральних витрат за рік до червня 2024 року. Проте збільшення виплат, імовірно, сприятиме зростанню кількості призовників на частину року, що залишилася", - вважають у британській розвідці. 

Ще плюс 1020 окупантів і 2 танки: Генштаб оновив дані про втрати ворога17 вересня 2024, 04:11 • 21637 переглядiв