brytaniia-doluchaietsia-do-frantsii-ta-nimechchyny-v-rozrobtsi-raket-dalnoho-radiusa-dii

Британія долучається до Франції та Німеччини в розробці ракет дальнього радіуса дії

 • 8309 переглядiв

Міністр оборони Великої Британії Джон Гілі повідомив 17 жовтня, що  його країни приєднається до програми європейських країн із розроблення ракет дальнього радіуса дії. Британія прагне заповнити прогалину у військових запасах, що утворилася внаслідок війни росії в Україні. Про це пише Reuters, передає УНН.

Ми беремо на себе зобов'язання Великої Британії брати участь у програмі створення ракет дальнього радіуса дії, офіційне зобов'язання поряд із Німеччиною, Францією, Польщею та деякими іншими країнами

- сказав Гілі в кулуарах зустрічі зі своїми колегами з НАТО в Брюсселі.

Він не став уточнювати дальність планованої зброї та інші деталі, сказавши, що вони ще не вирішені.

"Це далекобійна зброя порівняно з тими можливостями, які багато хто з нас уже має і може використовувати", - сказав він журналістам, додавши, що ця розробка також є частиною зусиль НАТО зі зміцнення власних сил стримування і захисту Європи.

Україна у цьому році збільшила виробничі потужності дронової індустрії у 10 разів - Мінцифри18.10.24, 01:40

У той час військові джерела заявили, що метою є створення нової крилатої ракети наземного базування з дальністю дії від 1000 до 2000 км, щоб задовольнити вимоги НАТО щодо такого потенціалу.

США і Німеччина також оголосили у Вашингтоні, що 2026 року почнуть тимчасово розміщувати на німецькій території американські ракети дальнього радіуса дії, включно з SM-6, "Томагавками" і гіперзвуковою зброєю, що розробляється.

Розгортання, засуджене москвою як "дуже серйозна загроза" національній безпеці Росії, розглядають як тимчасове рішення, доки Європа не підготує свої власні ракети дальнього радіуса дії.

В британській розвідці розповіли про черговий провал у розробці російської зброї15.10.24, 16:04

Популярні

Новини по темі

На Хмельниччині пролунали вибухи

 • 11146 переглядiв

На Хмельниччині вночі збили 8 "шахедів"

 • 11278 переглядiв