В Ірпені збудували перший в Україні 3D-друкований будинок для родини загиблого воїна

В Ірпені збудували перший в Україні 3D-друкований будинок для родини загиблого воїна

Київ  •  УНН

19 липня 2024, 15:12  •  25971 перегляди

Read in English

У Київській області створили перший в Україні будинок за допомогою 3D-принтера. Житло площею 130 м² збудували за 58 мотогодин для сім'ї загиблого військового Ярослава Березова, чий попередній будинок зруйнували окупанти.

У Київській області, в Ірпені, вперше в Україні створили будинок за допомогою 3D-принтера. У ньому житиме родина загиблого українського військового. Про це розповів міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, передає УНН.

Деталі 

За словами Федорова, російські окупанти зруйнували будинок родини військового Ярослава Березова під час окупації міста у 2022 році. А сам герой загинув у боях за Бахмут того ж року. 

Міністр розповів, що нове житло для сім’ї захисника побудували за допомогою 3D-принтера від українського стартапу 3D UTU. Будинок площею 130 м² звели всього за 58 мотогодин, а це приблизно 2 доби роботи принтера.

В Україні запустили Єдину ветеранську лінію для підтримки військових та їхніх родин 20 березня 2024, 11:08 • 21113 переглядiв

Уже вчора, 18 липня, дружина й діти загиблого героя безкоштовно отримали ключі від помешкання.  

Таке будівництво - це не тільки про швидкість та економічність. Ця технологія також дає можливість зводити енергоефективні та більш екологічні будинки. Це робить її ще більш актуальною для України, яка прагне до стійкого розвитку після війни

- наголошує Федоров. 
Image

Нагадаємо

Начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко заявив, що Київська область цьогоріч отримає 700 млн грн субвенції з держбюджету на придбання житла для ветеранів та членів їхніх родин. Грошову компенсацію на Київщині зможуть отримати 300 ветеранів та їхні сімʼї.