12-krain-yes-zaklykaly-zatverdyty-ramky-perehovoriv-pro-vstup-ukrainy-ta-moldovy-do-yevropeiskoho-soiuzu

12 країн ЄС закликали затвердити рамки переговорів про вступ України та Молдови до Європейського союзу

 • 63800 переглядiв

Міністр з європейських справ Чехії Мартін Дворжак ініціював звернення, підписане 12 країнами, із закликом схвалити рамки переговорів про вступ України і Молдови в ЄС, зазначивши, що їх зусилля з проведення реформ заслуговують підтримки і солідарності.

Міністр європейських справ Чехії Мартін Дворжак ініціював листа до головування Бельгії у Раді ЄС із закликом затвердити рамки переговорів про вступ Європейського союзу України та Молдови. Лист, окрім Чехії, підписали ще 11 країн. Про це Дворжак написав на своїй сторінці в соцмережі Х, передає УНН.

Деталі

 Я вирішив звернутись до держав-членів, щоб вони приєдналися до листа із закликом до головування Бельгії затвердити рамки переговорів, які є необхідними як наступний крок у переговорах про вступ. Разом із колегами зі Швеції, Фінляндії, Литви, Німеччини, Польщі, Португалії, Румунії, Словенії, Естонії, Латвії та Словаччини віримо, що зміна переговорів може принести нову енергію їхнім реформаторським зусиллям

- написав Дворжак.

Він зазначив, що Україна та Молдова стикаються з багатьма викликами, а тому заслуговують підтримки та солідарності у своїх зусиллях стати частиною Європейського Союзу.

Нагадаємо

Європейська комісія, як очікується, у п'ятницю надасть постійним представникам країн блоку інформацію про прогрес України і Молдови щодо реформ на шляху до вступу в ЄС, але Угорщина може бути скептичною щодо України.

Популярні

Новини по темі