ЄС прискорить надання зброї та обладнання для енергосистеми України: Кулеба за підсумками зустрічі в Брюсселі

ЄС прискорить надання зброї та обладнання для енергосистеми України: Кулеба за підсумками зустрічі в Брюсселі

Київ  •  УНН

29 серпня 2024, 17:13  •  23967 перегляди

Read in English

Країни ЄС пообіцяли прискорити постачання військової допомоги Україні, зокрема систем ППО. Також обговорювалися питання зняття обмежень на удари по цілях в росії та шлях України до членства в ЄС.

 Країни-члени ЄС пришвидшить надання зброї та обладнання для енергосистеми України. Таку заяву зробив глава МЗС України Дмитро Кулеба за підсумками зустрічі в Брюсселі, передає УНН.

"Під час сьогоднішньої зустрічі в Брюсселі з міністрами закордонних справ ЄС я наголосив на необхідності термінового надання вже обіцяної військової допомоги, зокрема систем протиповітряної оборони. Я ціную готовність моїх колег вжити необхідних заходів для прискорення цих поставок", - зазначив Кулеба.

Глава МЗС наголосив, що ЄС є важливою опорою коаліції на підтримку України, і я вітаю готовність низки держав-членів ЄС відгукнутися на заклик нашої держави та виступати за зняття обмежень на застосування зброї по всіх легітимних військових цілях в росії у своїх двосторонніх діалогах з іншими членами коаліції.

Кулеба зустрівся із Боррелем: обговорили посилення ППО, зняття обмежень на удари та шлях до членства в ЄС29 серпня 2024, 11:16 • 18416 переглядiв

"Я також вдячний країнам-членам ЄС, які пообіцяли активізувати відповідні зусилля та надати додаткове обладнання та ресурси для української енергетичної системи.

Я підкреслив, що Україна виконує свої зобов'язання на шляху до членства в ЄС, включаючи історичну ратифікацію Римського статуту. Ми розраховуємо на підтримку держав-членів у просуванні переговорів про вступ України до ЄС у належному темпі", - додав дипломат.

Кулеба нагадав, що за останні 2,5 роки ЄС продемонстрував рішучість, зміцнюючи глобальну силу Європи. 

"Працюючи разом, ми можемо спрямувати історію до миру, безпеки та справедливості. З цією метою ми домовилися працювати над новими сміливими кроками в наступному політичному сезоні", - резюмував глава МЗС.

"Деякі системи Patriot були анонсовані, але ще не поставлені": Кулеба закликав партнерів прискоритися з ППО29 серпня 2024, 11:33 • 26570 переглядiв

Раніше

Як повідомляв УНН, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прибув до Брюсселя для участі у неформальній зустрічі міністрів закордонних справ ЄС. Ключові теми обговорення включатимуть посилення військової підтримки України та просування її вступу до ЄС.