В Україну доправили ще майже 20 тисяч доз вакцини проти дифтерії та правця - МОЗ

В Україну доправили ще майже 20 тисяч доз вакцини проти дифтерії та правця - МОЗ

Київ  •  УНН

17 червня 2024, 10:41  •  12728 перегляди

Read in English

Україна отримала ще 18 300 доз вакцини для профілактики дифтерії та правця зі зменшеним вмістом антигену, таким чином, загальна кількість вакцини для безкоштовних щеплень за національним календарем становить 1 057 800 доз.

Україна отримала ще 18 300 доз вакцини проти дифтерії та правця (АДП-М) зі зменшеним вмістом антигену. Про це пише УНН з посиланням на Міністерство охорони здоров'я.

Деталі 

Наразі вакцина доставлена на склад Медичних закупівель України (далі — МЗУ) та буде розподілена згідно з потребами до регіонів країни.

Важливо перевіряти вакцинальний статус, свій і дітей, та в разі переїзду чи пропуску щеплення звернутися до найближчої амбулаторії та скорегувати вакцинальний графік. Дорослим необхідна ревакцинація проти дифтерії кожні 10 років, починаючи з 16-річного віку

- зазначив заступник міністра, головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Зазначається, що нова вакцина призначена для проведення безоплатних щеплень за календарем профілактичних щеплень проти дифтерії та правця (АДП-М), препарат містить очищені правцевий та дифтерійний анатоксини.

Зараз в Україні є 50 тисяч доз вакцини від сказу, які надали міжнародні партнери14 травня 2024, 12:25 • 15868 переглядiв

Щеплення для профілактики дифтерії та правця вакциною АДП-М (зі зменшеним вмістом дифтерійного та правцевого антигенів) роблять у 16 років та під час ревакцинації дорослих.

Доповнення

У МОЗ розповіли, що вакцину придбало державне підприємство "Медичні закупівлі України". Першу партію вакцини — 1 039 500 доз — доставили в Україну у лютому 2024 року. Тепер надійшла друга партія — 18 300 доз.

У відомстві додають, що усі вакцини за Національним календарем профілактичних щеплень в Україні є безоплатними для дітей та дорослих.

Нагадаємо

У квітні 108 тисяч доз вакцини проти кору, паротиту і краснухи (КПК) були доставлені в Україну для проведення безоплатних щеплень для дітей.