У Японії відкрили ресторан української кухні “Жито”

У Японії відкрили ресторан української кухні “Жито”

Київ  •  УНН

 • 104543 перегляди

Read in English

Ресторан української кухні під назвою "Житомир", в якому працюють евакуйовані до Японії українці, відкрився в Нагої, Японія, 15 травня.

15 травня у японському місті Нагоя (префектура Аічі) відкрився ресторан української кухні "Жито". У закладі працюють евакуйовані до Японії українці, повідомляє Посольство України в Японії, передає УНН.

Деталі

В урочистій церемонії відкриття закладу взяв участь посол України Сергій Корсунський, мер Нагої Такаші Кавамура, заступниця губернатора префектури Аічі Ріка Макіно, підприємці і низка ЗМІ.

Вітаю українців Японії з відкриттям ще одного українського ресторану "Жито" у місті Нагоя. По-перше, красиво, по-друге, смачно, по-третє, працюють наші, хто приїхав по програмі захисту. В Японії кулінарна дипломатія - один з найефективніших інструментів досягнення політичних цілей

написав український посол.

Під час вітального слова голова асоціації NPO JUCA Людмила Плис-Кавагучі наголосила, що місією закладу є не лише знайомити жителів та гостей міста Нагоя з багатою гастрономічною культурою України, але й служити місцем роботи для евакуйованих українців, простором для спілкування і взаємної підтримки.

Питання виживання: Галущенко обговорив із послом Японії оперативну допомогу для відновлення та підготовку до зими10 трав. 2024, 17:38 • 29759 переглядiв