Подоляк у справі "Північного потоку" вказав на росію - Reuters

Подоляк у справі "Північного потоку" вказав на росію - Reuters

Київ  •  УНН

15 серпня 2024, 09:58  •  27190 перегляди

Read in English

Радник голови ОП вказав на росію у справі про вибухи на газопроводі Nord Stream 2. Подоляк заявив, що Україна не має стосунку до інциденту і не отримала від нього жодних переваг.

Радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк у справі про вибухи, що пошкодили газопровід Nord Stream 2, вказав пальцем на росію, у коментарі Reuters у четвер, пише УНН.

Деталі

"Такий акт може бути здійснений лише за наявності великих технічних та фінансових ресурсів... і хто мав усе це (...)? Тільки росія", - зазначив Подоляк у письмових коментарях.

"Україна не має жодного стосунку до вибухів на Північному потоці", - сказав Подоляк, додавши, що Україна не отримала жодної стратегічної чи тактичної переваги від вибухів.

Доповнення

Трубопроводи "Північного потоку" - Nord Stream 1 і 2, що транспортують газ дном Балтійського моря, піддалися серії вибухів у вересні 2022 року, через сім місяців після того, як рф розпочала повномасштабне вторгнення в Україну.

Німеччина, Данія та Швеція розпочали розслідування, і шведи виявили сліди вибухових речовин на кількох предметах, вилучених із місця вибуху, підтвердивши, що вибухи були навмисними діями.

Польські прокурори заявили в середу, що "Польща отримала європейський ордер на арешт, виданий Берліном у зв'язку з вибухами, але підозрюваний українець на ім'я Володимир З. вже покинув Польщу", пише видання.

У справі "Північного потоку" видали перший ордер на арешт, розшукують українця - ЗМІ14 серпня 2024, 07:45 • 15652 перегляди