"Маємо добрі новини щодо далекобійної зброї": Умєров зустрівся з міністром оборони Британії

"Маємо добрі новини щодо далекобійної зброї": Умєров зустрівся з міністром оборони Британії

Київ  •  УНН

10 жовтня 2024, 14:00  •  16080 перегляди

Read in English

Міністр оборони України зустрівся з британським колегою для обговорення підтримки Сил оборони. Умєров повідомив про постачання боєприпасів, далекобійної зброї та інвестиції в оборонну промисловість України.

В четвер, 10 жовтня, міністр оборони України Рустем Умєров зустрівся з своїм британським колегою Джоном Гілі. Головна тема зустрічі — подальші кроки для підтримки Сил оборони. Про це Умєров розповів на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

Деталі

Український міністр наголосив, що Британія вже забезпечує бійців ЗСУ необхідними боєприпасами: артилерійські, мінометні, ППО, протитанкові міни. Окрім того, до кінця року на фронті зʼявиться більше артилерійських систем AS-90.

Україні потрібен не лише дозвіл на застосування, а й сама далекобійна зброя - Зеленський2 вересня 2024, 15:51 • 17691 перегляд

Також маємо добрі новини щодо далекобійної зброї та роботизованих систем — ворог відчує це на полі бою

- заявив Умєров. 

Він розповів, що Британія також активно працює над тренуванням та укомплектуванням наших бригад стратегічного резерву.

Під час зустрічі з Джоном Гілі він опрацював список першочергових потреб, які будуть профінансовані коштом заморожених російських активів.

Також очільник Міноборони України відзначив, що однією з тем перемовин стали інвестиції в українську оборонну промисловість.

Окремо поінформував британського колегу про План перемоги Президента Володимира Зеленського, зокрема в частині оборони

- підсумував Умєров. 

Нагадаємо

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте заявив, що схвалення для України використання ракет великої дальності по цілях в росії є справою окремих союзників.