ukenru
politsiya-povidomila-pro-odnogo-zagiblogo-i-sim-poranenikh-z-pochatku-zagostrennya-v-avdiyivtsi

Поліція повідомила про одного загиблого і сім поранених з початку загострення в Авдіївці

 • 7974 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. З 29 січня і до сьогодні до поліції надійшла інформація про одного загиблого і сімох поранених в Авдіївці. Про це УНН повідомили у прес-службі ГУ НП у Донецькій області.

"З 29 січня по теперішній час до поліції надійшли повідомлення про те, що загинула 1 людина, поранено 7 мирних мешканців", - йдеться у повідомленні.

За даними поліції, у місті пошкоджено 42 будівлі, з яких 6 квартир та 36 приватних будинків.

Остаточна інформація буде надана після ретельного документування всіх фактів терактів, додали у поліції.

Нагадаємо, Авдіївку протягом останніх днів активно обстрілювали бойовики. Вперше за декілька місяців ворог застосував "Гради" для обстрілів житлових кварталів.

В Авдіївці оголосили надзвичайний стан.

До міста відправили додаткові екіпажі поліції. Військові, рятувальники, міжнародні організації допомагають місцевим жителям. Зокрема, в Авдіївці розгорнули пункти обігріву, польові кухні. У місто привозять електрогенератори, гуманітарну допомогу.

Повномасштабна евакуація міста наразі не проводиться, утім люди можуть виїжджати самостійно. Декількох важкохворих і людей з особливими потребами вивезли з Авдіївки.

Ескалація в районі Авдіївки викликала реакцію з боку міжнародної спільноти. Загострення ситуації занепокоїло ЄС, США, Велику Британію, Канаду, РЄ. Відбулося екстрене засідання постради ОБСЄ щодо ситуації в Авдіївці, де держави-учасниці закликали Росію взяти відповідальність за ситуацію в місті.

ООН закликала негайно припинити всі ворожі дії на Донбасі. Радбез ООН проведе брифінг щодо ситуації в Україні у четвер, 2 лютого.

Російська сторона в СЦКК надала письмове підтвердження гарантій припинення вогню в Авдіївці.

Бригади виїхали для ремонту систем електропостачання в Авдіївці, однак згодом електромонтажників обстріляли.

Засідання контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі розпочалося у Мінську.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП