ochilnyk-mzs-vidvidaie-turechchynu-u-fokusi-bezpeka-u-chornomu-mori

Очільник МЗС відвідає Туреччину: у фокусі безпека у Чорному морі

 • 56754 переглядiв

З 20 по 22 жовтня міністр закордонних справ України Андрій Сибіга здійснить візит до Турецької Республіки для проведення переговорів на високому рівні з ключових питань українсько-турецької співпраці. Одним з ключових питань стане безпека мореплавства у Чорному морі, повідомляє УНН з посилання на повідомлення зовнішньополітичного відомства.

В Анкарі заплановані переговори глави МЗС України з міністром закордонних справ Туреччини Хаканом Фіданом, міністром національної оборони Яшаром Гюлером та міністром торгівлі Омером Болатом.

"У фокусі переговорів буде розширення двосторонньої співпраці в політичній, економічній, оборонно-промисловій та культурно-гуманітарній сферах, свобода мореплавства у Чорному морі та Чорноморська безпека. 

Чорне море не належить росії, дрони з можливістю ураження до 1800 км, кібероперації: Буданов розповів про здобутки ГУР07.09.24, 13:43

Особлива увага переговорів буде приділена Плану перемоги, представленому Президентом України Володимиром Зеленським, інтеграції України до НАТО та Формулі миру як шляху до всеосяжного, справедливого та тривалого миру", - йдеться у повідомленні.

У Стамбулі Андрій Сибіга також відвідає оборонно-промислову виставку "SAHA EXPO 2024", де проведе окремі зустрічі з турецькими оборонними компаніями.

У ході візиту відбудуться важливі зустрічі міністра з українською та кримськотатарською громадами Туреччини. Також під час візиту обговорюватимуться можливості розширення академічної співпраці та підтримки вивчення української мови в Туреччині.

Туреччина готова бути посередником між Україною та росією для досягнення миру - Ердоган 25.09.24, 13:02

Додамо

Росія регулярно здійснює атаки на портову інфраструктуру Одеси. Під час останньої такої атаки, яка була 14 жовтня, було пошкоджено два цивільних судна. Одне з суден зазнало пошкоджень вже вдруге.

Популярні

Новини по темі