kytaiski-banky-pochaly-blokuvaty-tranzyt-tovariv-do-rf-roszmi

Китайські банки почали блокувати транзит товарів до рф - росЗМІ

 • 25460 переглядiв

Китайські банки, все частіше під час перевірки переказів, вимагають від підприємців підтверджень, що товар буде відправлено не до рф. Таким чином руйнується схема проведення платежів за поставки в рф через "дружні" країни. Про це пише The Moscow Times, передає УНН.

Деталі 

Зазначається, одразу декілька банків посилюють перевірки. Зокрема, служби комплаєнсу стали вимагати підтвердження того, що товар, який закуповують за документами бізнесмени з так званих "дружніх" країн буде доставлено саме в ці країни. 

Йдеться насамперед про покупців з Сербії, Білорусі, Киргизстану і Казахстану. 

Імпортери, які отримали такі запити, розповіли, що такі підтвердження вимагають у Bank of China, Agricultural Bank of China, China Construction Bank та популярному у зовнішньоторговельних компаній Zhejiang Chouzhou. Ба більше, дехто отримав запити від невеликих сільськогосподарських банків та навіть створеного для роботи із санкційним Іраном Kunlun Bank.

США можуть запровадити санкції проти китайських банків, які підтримують рф 01.06.24, 20:18

Доповнення

У виданні пояснюють, що через треті країни платять не тільки ті, хто хоче ввезти в рф " санкційні" вантажі , а й імпортери товарів, що не потрапляють під обмеження.

Зазначається, що проблеми почались ще взимку. Тоді США пригрозили вторинними санкціями всім, хто допомагає рф в обході обмежень, з великою підозрою ставляться до будь-яких російських грошей.

Після цього багато компаній, стали користуватися послугами партнерів або платіжних агентів у третіх країнах - це дорожче, але набагато надійніше і швидше. А втім, сьогодні і цей варіант стає все складніше реалізувати.

Нагадаємо

Країни G7 і ЄС розглядають можливість посилення обмежень щодо банків, які допомагають рф обходити існуючі санкції. Очікується, що обговорення продовжаться до саміту G7 в червні, де лідери хочуть узгодити комплекс заходів для кращого забезпечення дотримання санкцій

Блінкен: США продовжать переконувати Китай відмовитися від підтримки рф у війні в Україні 22.05.24, 10:27

Популярні

Новини по темі

Італія, ймовірно, направить в Україну другу систему SAMP/T – ЗМІ

 • 27747 переглядiв