korabli-flotu-rf-zokrema-i-atomnyi-pidvodnyi-choven-prybuly-na-kubu

Кораблі флоту рф, зокрема і атомний підводний човен, прибули на Кубу

 • 15681 переглядiв

Російський фрегат "Адмірал Горшков" і атомний підводний човен "Казань" у супроводі буксира і паливного судна прибули на Кубу з п'ятиденним візитом, який розглядають як демонстрацію сили з боку москви на тлі зростаючої напруженості через її вторгнення в Україну. Про це пише Al Jazeera, передає УНН

Як повідомляється, кораблі російського  флот увійшли у міську гавань в середу.

Як повідомили у міністерстві оборони рф, підводний човен і фрегат оснащені гіперзвуковими ракетами "Циркон", крилатими ракетами "Калібр" і протикорабельними ракетами "Онікс", 

Дорогою на Кубу чотири російські кораблі проводили в Атлантичному океані навчання із застосуванням "високоточної ракетної зброї". 

Доповнення

Незвичайне розгортання російського флоту так близько до США відбулося після того, як Вашингтон і деякі інші західні союзники України дозволили Києву використовувати свою зброю по цілях на території росії на тлі поновлення російського наступу на Харківському напрямку  і нестачі військ і боєприпасів.

Гавана розташована всього за 160 кілометрів (100 миль) від Кі-Веста в південному штаті Флорида, де у США є військово-морська авіаційна станція.

Росія відправила військові кораблі на навчання до Куби поблизу США07.06.24, 05:35 • [views_114306]

Минулого тижня Куба заявила, що цей візит є стандартною практикою для військових кораблів з дружніх Гавані країн і що флот не несе ядерної зброї.

США, які стежили за кораблями, також применшили значення цього візиту. Радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван заявив журналістам у середу, що подібні військово-морські навчання - звична справа.

"Ми бачили подібне раніше, і ми очікуємо побачити подібне знову, і я не збираюся читати в цьому якісь конкретні мотиви", - сказав Салліван.

Він додав, що немає жодних доказів того, що росія перекидала ракети на Кубу, але США зберігатимуть пильність.

Пісторіус спрогнозував, коли РФ може напасти на НАТО13.06.24, 04:41 • [views_109984]

Популярні

Новини по темі

Рамштайн-23: голова Пентагону відкрив засідання у Брюсселі

 • 110027 переглядiв

На Тернопільщині блискавка вбила колишнього військового

 • 12295 переглядiв