"Свято на смак": 3 ідей новорічних десертів, для святкового настрою

"Свято на смак": 3 ідей новорічних десертів, для святкового настрою

Київ  •  УНН

 • 30617 перегляди

Read in English

Рецепти трьох новорічних десертів: пана-кота з чорничним соусом, різдвяний пеньок та шоколадне печиво з апельсином. Детальні інструкції з приготування та список необхідних інгредієнтів.

За вікном вже засніжило, а святковий настрій починається з ароматів на кухні! УНН зібрало для вас рецепти, які перетворять приготування на справжню магію. 

Пана-кота 

Image

Для приготування цього ніжного десерту за рецептом відомого шеф-кухаря Євгена Клопотенка вам знадобиться лише 25 хвилин і такі інгредієнти:

 • 250 мл молока

 • 250 мл вершків 33% 

 • ½ стручка ванілі (або ванільного цукру)

 • 15 г желатину (або 4 листи)

 • 2 ст. л. води 

 • 100 г цукру

Для чорничного соусу:  

 • 150 г чорниці

 • 75 г цукру

Саме цей рецепт буде з чорничним соусом, але це вже на любителя. 

Крок 1:

Якщо у рецепті використовується порошковий желатин, відміряйте 15 г, висипте в миску та додайте 120 мл води. Обов’язково ознайомтеся з інструкцією на упаковці, оскільки пропорції можуть варіюватися залежно від виробника. Для листового желатину достатньо взяти 4 листи та залити їх водою, щоб вони повністю занурилися.

Крок 2:

У сотейник налийте 250 мл молока та 250 мл вершків жирністю 33%, додайте 100 г цукру.

Крок 3:

Розріжте вздовж ½ стручка ванілі та вискобліть з нього вміст. Якщо стручка немає, можна замінити його 10 г ванільного цукру, хоча натуральна ваніль додасть десерту більш насиченого аромату.

Крок 4:

Нагрійте суміш вершків, молока та цукру до температури 80°C. Зніміть сотейник з вогню, додайте набряклий желатин і добре перемішайте, поки він повністю не розчиниться.

Крок 5:

Розлийте суміш по невеликих формочках. Дочекайтеся, поки вона трохи охолоне і поставте в холодильник на 3-4 години.

Приготування чорничного соусу 

Крок 1:

Покладіть у сотейник 150 г чорниці та 75 г цукру. Доведіть до кипіння, потім варіть на середньому вогні протягом 5 хвилин, періодично помішуючи. 

Готову панакоту дістаньте з формочок і подавайте, поливши ягідним соусом.

Різдвяний пеньок 

Image

Як то кажуть — це база, але попереджаємо, що він далеко не дієтичний.

З інгредієнтів вам знадобиться:

 • 2 шт яєць

 • 160 г цукру

 • 190 г борошна

 • 1 ч. л. розпушувача

 • 8 ст. л. води кімнатної температури

Для крему: 

 • 250 г згущеного молока

 • 200 г вершкового масла

 • 300 г крем сир

Для намазки: 

 • 1 ст. л. цукру

 • 1,5 ст. л. темного какао

 • 70 мл вершків 20%

 • 1 ст. л. вершкового масла

Перейдемо до приготування:

Крок 1:

Яйця ретельно збийте з цукром до однорідної маси. Додайте просіяне борошно з розпушувачем і, на завершення, влийте воду. Перемішайте тісто та вилийте його на деко.

Крок 2:

Випікайте 10–15 хвилин, стежачи, щоб не пересушити. Після охолодження зріжте підсушені краї та розріжте корж на 4 рівні довгі смужки.

Крок 3:

Розтопіть цукор з какао на вогні, постійно помішуючи. Додайте вершки, перемішайте, а потім покладіть вершкове масло. Ретельно перемішайте до повного розчинення і використовуйте для змащування коржів.

Крок 4:

З коржів формуємо пеньок. Крем добре збиваємо та ділимо на чотири частини, одну з яких відкладаємо для прикрашання. Наносимо крем рівномірно на кожен корж, після чого скручуємо їх у формі пенька. Залишком крему змащуємо боки та оформлюємо тріщинки для створення текстури.

Смачного!

Шоколадне печиво з апельсином

Image

Найулюбленіше печиво можна приготувати лише за 45 хвилин.

Для смаколика вам потрібно:

 • 250 г борошна;

 • 2 яйця (потрібні 2 жовтки);

 • 100 г цукру;

 • 200 г вершкового масла;

 • 0,5 пакетика розпушувача;

 • 200 г шоколадного драже;

 • сіль;

 • вершкове масло для листа.

 • цедра апельсина

А тепер готуємо:

Крок 1:

У мисці збийте розм’якшене вершкове масло з цукром до однорідної консистенції.

Крок 2:

Додайте по одному яєчні жовтки та 4 ст. л. води, постійно перемішуючи.

Крок 3:

Поступово введіть просіяне борошно з пекарським порошком, додайте дрібку солі та замісіть тісто, поки воно не стане однорідним (приблизно 5 хвилин).

Крок 4:

Додайте шоколадне драже та апельсинову цедру, ретельно перемішайте ложкою та залиште тісто відпочити на 20 хвилин.

Крок 5:

Розігрійте духовку до 180°C. Деко застеліть пергаментом і змастіть його маслом. Викладіть тісто ложкою, формуючи печиво круглої форми, залишаючи відстань між ними. Випікайте протягом 15 хвилин.

Крок 6:

Готове печиво дістаньте разом із пергаментом. Деко застеліть новим пергаментом і викладайте наступну партію. Повторюйте, поки все тісто не буде використане.

Найкраще буде смакувати з теплим молоком!