США готують нові санкції проти військової машини росії - ЗМІ

США готують нові санкції проти військової машини росії - ЗМІ

Київ  •  УНН

22 жовтня 2024, 19:11 • 43236 перегляди

Read in English

Адміністрація Байдена планує запровадити санкції проти посередників, які постачають росії критичні матеріали для армії. Нові обмеження буде оголошено наступного тижня.

Адміністрація Байдена готує нові санкції, спрямовані на обмеження доступу росії до товарів, які підтримують її військову машину. Про це заявила у вівторок міністр фінансів США Джанет Єллен, передає УНН з посиланням на Bloomberg.

Деталі

США "представлять нові жорсткі санкції, спрямовані проти тих, хто сприяє військовій машині Кремля, включно з посередниками в третіх країнах, які постачають росії критично важливі матеріали для її армії", - заявила Єллен у Вашингтоні.

Без імпортної електроніки російські ракети непридатні для використання - Рувін26 жовтня 2023, 07:22 • 155650 переглядiв

Вона сказала, що санкції буде оголошено вже наступного тижня.

Додамо

За інформацією ЗМІ, нові обмеження стануть останніми в низці заходів, спрямованих на припинення торгівлі критично важливими технологіями, які російські військові використовували під час вторгнення на Україну. Експорт більшості таких товарів подвійного призначення безпосередньо в росію заборонений, тому країна почала закуповувати їх у третіх країн.

Хоча дії союзників дозволили зупинити деякі поставки, росія знайшла нові маршрути перевалки товарів, зокрема через Індію, Малайзію і Таїланд.

За словами людей, знайомих із цим питанням, крім націлювання на посередників у країнах, що викликають занепокоєння, США, як очікується, запропонують більше заходів, спрямованих на російський енергетичний сектор і банки. Україна закликає партнерів активізувати зусилля по боротьбі зі здатністю росії обходити санкції, а також скоротити її доходи від продажу нафти.

США вводять санкції проти російських криптообмінників26 вересня 2024, 20:43 • 17199 переглядiв