Шрі-Ланка подала заявку на вступ до БРІКС

Шрі-Ланка подала заявку на вступ до БРІКС

Київ  •  УНН

14 жовтня 2024, 17:04  •  9561 перегляди

Read in English

Острівна держава Шрі-Ланка оголосила про подання заявки на вступ до БРІКС. Заявку буде офіційно подано під час саміту БРІКС у Казані 23-24 жовтня.

В понеділок, 14 жовтня, острівна держава Шрі-Ланка оголосила, що подала заявку на вступ до БРІКС. Про це пише The Morning, передає УНН.

Деталі

Очільник МЗС Шрі-Ланки Віджитха Герат наголосив, що заявка підкреслює намір Шрі-Ланки зміцнювати зв’язки з економіками, що розвиваються, і диверсифікувати свої багатосторонні відносини. 

Зазначається, що формально секретар міністерства закордонних справ країни Аруні Віджевардане формально подасть заявку на членство під час саміту БРІКС, який відбудеться в російській Казані 23-24 жовтня.

Доповнення

Засновниками БРІКС є Бразилія, Росія, Індія та Китай є засновниками БРІКС. (англ. BRICS  – скорочення від Brazil, Rusia, India, China, South Africa). Окрім геополітики, група фокусується на економічному співробітництві та збільшенні багатосторонньої торгівлі та розвитку.

Сирія подала заявку на вступ до БРІКС5 жовтня 2024, 15:55 • 18115 переглядiв

Ініціатором об'єднання є росія. Група не є офіційною багатосторонньою організацією як ООН, Світовий банк або Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК). Глави держав і урядів країн-учасниць збираються щорічно, причому кожна країна бере на себе однорічне головування в групі.

Нагадаємо

Туреччина офіційно подала заявку на вступ до міждержавного об'єднання під назвою БРІКС.