Південна Італія готується зіткнутися з температурою понад 40°C - Euronews
Київ • УНН
У Європі триває спека. Південна Італія, зокрема Сицилія, готується до температур 42°C цими вихідними.
Цими вихідними мешканців Італії чекає продовження сильної спеки, зокрема синоптики прогнозують, що на Сицилії повітря прогріється до 42°C. Передає УНН із посиланням на Euronews.
Деталі
В Італію повернулася хвиля спеки. Синоптики прогнозують, що найближчими вихідними температура повітря в країні сягне 34°C на півночі, 35°C - у центрі країни. На півдні Італії буде 40°C, проте пік очікується на Сицилії, де, згідно з актуальним прогнозом, повітря прогріється до 42°C.
Італійські органи охорони здоров'я підготувалися захищати вразливі групи населення. Для літніх людей будуть доступні безкоштовні номери телефонів, за якими вони зможуть звернутися по допомогу та пораду.
Ми подовжили години роботи з 8 ранку до 8 вечора сім днів на тиждень для нескладних випадків у відділеннях швидкої допомоги. Крім того, ми гарантуємо доступність відділень швидкої допомоги вночі та у свята
Довідка
На протязі червня у Європі спостерігається висока температура. Особливо сильна спека продовжує вражати південну Європу. Вітри з Північної Африки викликають підвищення температури в Італії та балканських країнах. Минулого тижня грецька влада була змушена закрити Акрополь в Афінах, оскільки температура в більшій частині центральної та південної Греції перевищила 40 градусів, а температура вздовж турецького узбережжя була на 12 градусів вище, ніж зазвичай для сезону.
Органи охорони здоров'я південно-європейських країн рекомендують населенню залишатися в укритті та зволожуватися. Також влада вживає низку екстрених заходів. Наприклад, упродовж спекотних днів роботодавці не зможуть приймати на роботу вагітних жінок і людей старше 60 років. Крім того, з 11.00 до 17.00 заборонено проведення будівельних робіт.
Дослідники вивчають вплив сильної спеки на організм.
Якщо температура перевищує 40 градусів, ми входимо в зону ризику. Органи можуть почати виходити з ладу або, принаймні, функціонувати менш оптимально. Це можна пояснити тим, що називається денатурацією білка. Їх форма змінюється, і деякі з них починають розпадатися