Французький імпорт російського скрапленого природного газу зростає - ЗМІ

Французький імпорт російського скрапленого природного газу зростає - ЗМІ

Київ  •  УНН

6 серпня 2024, 13:15  •  13893 перегляди

Read in English

Поставки російського СПГ до Франції зросли більш ніж удвічі за перше півріччя поточного року. Французькі компанії імпортували майже 4,4 млрд куб. м російського СПГ, що робить Францію найбільшим імпортером в ЄС.

Поставки російського скрапленого природного газу до Франції зросли більш ніж удвічі за перше півріччя цього року. Посилаючись на новий аналіз торгових даних, проведений Інститутом енергетичної економіки та фінансового аналізу (IEEFA), про це пише інформаційне агентство Associated Press, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що хоча Європа обмежила імпорт нафти з росії, але імпорт природного газу все ще дозволений. Аналіз торгових даних показує, що у першій половині цього року країни ЄС імпортували на 7% більше російського зрідженого природного газу порівняно з аналогічним періодом минулого року. При цьому компанії у Франції імпортують найбільше.

За даними Інституту, французькі компанії імпортували майже 4,4 млрд куб. російського ЗПГ у першій половині цього року, порівняно з більш ніж 2 млрд куб. за аналогічний період минулого року. Наступні найбільші імпортери, Іспанія та Бельгія, продемонстрували зростання на 1% та зниження на 16% відповідно.

TotalEnergies, французький енергетичний гігант, на частку якого припадає найбільша частка імпорту, заявив, що він пов'язаний контрактами, підписаними до вторгнення росії в Україну. А Міністерство фінансів та економіки Франції повідомило, що напади на судна в Червоному морі змусили змінити структуру імпорту ЗПГ - газ з Близького Сходу більше не може легко потрапляти до Європи, в той час як російський маршрут з Арктики не постраждав.

У міністерстві зазначили, що Франція є однією з головних європейських точок входу для ЗПГ. Франція та Іспанія, маючи по сім терміналів, мають найбільше СПГ-терміналів у Європі.

Фінляндія заборонить імпорт зрідженого газу з росії: у країні не вірять, що він потрапить під санкції ЄС5 січня 2024, 13:57 • 29089 переглядiв

У той же час Франція імпортувала більше російського СПГ, ніж газу інших постачальників, включаючи США, Анголу, Камерун, Єгипет і Нігерію. Атаки в Червоному морі не вплинули на експорт ЗПГ жодної з цих країн.

Додамо

Аналіз торгових даних вперше був проведений Інститутом енергетичної економіки та фінансового аналізу (IEEFA), американською некомерційною організацією, метою якої є прискорення переходу світу до більш сталої енергетики. IEEFA вивчив дані від Kpler, компанії, що відстежує морські перевезення, та ICIS, постачальника даних про сировинні товари, обидва з яких також провели власний аналіз.

США мають намір скасувати заборону на експорт зрідженого природного газу3 квітня 2024, 02:27 • 114764 перегляди