Франція заплатить мільйонні штрафи за погану якість повітря

Франція заплатить мільйонні штрафи за погану якість повітря

Київ  •  УНН

17 жовтня 2022, 16:59  •  147896 перегляди

КИЇВ. 17 жовтня. УНН. Вищий адміністративний суд Франції, Державна рада, зобов'язав уряд виплатити мільйони євро штрафів за погану якість повітря у французьких містах, передає УНН з посиланням на AFP.

Деталі

Згідно із заявою суду в понеділок, уряд зробив недостатньо для забезпечення гарної якості повітря.

У період з липня 2021 по 2022 рік у Парижі, Ліоні та Марселі було порушено обмеження на викиди діоксиду азоту. За це держава має виплатити екологічним організаціям штраф у розмірі 20 млн євро.

«Хоча з часом були відзначені покращення, максимальні порогові значення, які мають дотримуватися з 2010 року щодо забруднення діоксидом азоту, як і раніше, порушуються в кількох районах Франції, особливо в міських районах Парижа, Ліону та Марселя. На сьогоднішній день заходи, які вживає держава, не гарантують, що якість повітря покращиться, щоб відповідати порогам забруднення в найкоротші терміни», - йдеться в повідомленні.

Державна рада вже наклала на Францію штраф у розмірі 10 мільйонів євро у 2021 році, коли екологічні групи звернулися до держави зі скаргою на погану якість повітря у французьких містах відповідно до норм ЄС щодо якості повітря.

Наступного року Державна рада знову розгляне якість повітря у Франції.