putin-pryhrozyv-zakhodu-naslidkamy-u-razi-dozvolu-byty-ukraini-po-rf-inozemnoiu-zbroieiu

путін пригрозив Заходу наслідками у разі дозволу бити Україні по рф іноземною зброєю

 • 103284 переглядiв

Путін погрожує Заходу серйозними наслідками і потенційним "глобальним конфліктом", якщо Україні буде дозволено завдати удару по Росії зброєю дальнього радіусу дії, поставленою Заходом.

Російський диктатор володимир путін пригрозив Заходу, що удари України по російській території із західної зброї можуть призвести до серйозних наслідків та призвести до "глобального конфлікту".

Про це УНН повідомляє з посиланням на Reuters.

Постійна ескалація може призвести до серйозних наслідків. Якщо ці серйозні наслідки відбудуться в Європі, як поводитимуться Сполучені Штати, враховуючи наш паритет у сфері стратегічних озброєнь?

- сказав путін. 

президент рф сказав, що українські удари по росії зброєю далекого радіусу дії потребуватимуть західного супутника, розвідки та військової допомоги, тому Захід буде безпосередньо залучений. За словами путіна, введення французьких військ в Україну стане нібито кроком до "глобального конфлікту".

Важко сказати – вони хочуть глобального конфлікту?

- сказав путін.

Говорячи про членів НАТО в Європі, путін сказав, що малі країни там "повинні знати, з чим вони граються", оскільки вони мають невеликі території та дуже щільне населення.

"Це той фактор, який вони повинні мати на увазі, перш ніж говорити про нанесення ударів углиб російської території", - сказав "залякуючи" путін.

Зеленський назвав найбільшу перевагу, яку має рф18.05.24, 19:25

Доповнення

Заступник голови комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв повідомляв, що в кулуарах Парламентської асамблеї НАТО представники США заявляють, що у Білому домі почалось обговорення питання дозволити Україні вдаряти по території росії американською зброєю.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг відповів, чому зараз правильно зняти обмеження на західну зброю для ураження цілей усередині росії, посилаючись на право України на самооборону.

Президент Франції Еммануель Макрон висловився за дозвіл Україні атакувати російські позиції на російській території із західної зброї.

Популярні

Новини по темі

Вранці над Сумщиною знищили ворожу ракету

 • 24794 переглядiв

Папа Франциск вибачився за вульгарний вислів

 • 21797 переглядiв