prychyna-u-prodovzhenni-viiny-v-hazi-kytai-prokomentuvav-operatsiiu-tsakhal-na-pivdni-livanu-ta-iranski-udary-po-izrailiu

Причина у продовженні війни в Газі: Китай прокоментував операцію ЦАХАЛ на півдні Лівану та іранські удари по Ізраїлю

 • 12286 переглядiв

У КНР вважають, що саме нездатність домогтися припинення вогню в секторі Газа є причиною нових заворушень на Близькому Сході. Пише УНН із посиланням на Міністерство закордонних справ Китайської Народної Республіки.

Представник МЗС Китаю відповів на запитання журналістів про загострення ситуації між Ліваном та Ізраїлем.

Китай вважає, що нездатність домогтися припинення вогню в секторі Газа є основною причиною нинішнього раунду заворушень на Близькому Сході. Усі сторони повинні якомога швидше домогтися всеосяжного і міцного припинення вогню в секторі Газа 

- ідеться у відповіді відомства.

Також наголошується про наступне:

Китай глибоко занепокоєний заворушеннями на Близькому Сході і виступає проти порушення суверенітету, безпеки і територіальної цілісності Лівану, а також проти загострення протиріч і розширення конфліктів.

Китай закликає міжнародне співтовариство, особливо впливові держави, зіграти конструктивну роль, щоб уникнути подальшої нестабільності.

Нагадаємо

Ізраїль відправляє додаткові війська для операції в Лівані.

Ізраїль заборонив в'їзд до країни генсеку ООН Гуттерішу.

Байден наказав військовим США збивати іранські ракети, запущені по Ізраїлю - ЗМІ

Міністр закордонних справ Китаю Ван І закликав не розширювати поле бою у війні росії проти України. Він заявив про намір Китаю відігравати конструктивну роль та застеріг від "підливання олії у вогонь".

Китай серед лідерів ринків, що розвиваються: вага КНР в еталонному показнику MSCI Inc. зросла до 27,8%02.10.24, 12:49

Популярні

Новини по темі