niderlandy-pryiednalysia-do-koalitsii-droniv-dlia-ukrainy

Нідерланди приєдналися до коаліції дронів для України

 • 26194 переглядiв

Нідерланди приєднуються до військової коаліції з союзниками, включаючи Велику Британію, яка постачатиме Україні передові технології безпілотників і посилюватиме її наступальний потенціал у війні проти росії, заявила міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен в інтерв'ю Reuters, пише УНН.

Обіцянка Нідерландів іде на додаток до винищувачів F-16, артилерії, боєприпасів і систем протиповітряної оборони, які нідерландці обіцяли Україні, вказує видання.

Деталі

Для Нідерландів можуть виникнути додаткові витрати на додаток до 2 мільярдів євро, вже виділених на 2024 рік, заявила міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен напередодні дводенних зустрічей міністрів оборони НАТО в Брюсселі, які починаються в середу.

"Ми, звичайно, знаємо, що дрони дуже важливі в цій війні. Ось чому ми приєднуємося до коаліції дронів, яку Україна створила разом із Латвією та іншими країнами, щоб переконатися, що ми робимо саме це - збільшуємо виробництво, використовуємо новітні технології та надаємо саме те, що потрібне Україні

- сказала Оллонгрен.

Міністерство оборони України оголосило про участь Великої Британії у відповідній коаліції минулого місяця.

Дрони стали важливою частиною військових стратегій як України, так і росії для розвідки та завдання ударів по цілях, багато в чому завдяки їх відносно низькій вартості, зазначає видання.

І Велика Британія, і Нідерланди, як повідомляє видання, уже допомагали Україні нарощувати свій парк дронів.

"Новим є те, що ми зараз формуємо цю коаліцію. Тобто ми з'єднуємо, скажімо, те, що ми робимо окремо, в одну коаліцію, яка зможе відповісти на нові вимоги України... І я думаю, що в цьому сила цієї коаліції", - сказала вона у своєму офісі у Гаазі.

Україна за пів року наздогнала рф за кількістю дронів-камікадзе – Федоров11.02.24, 15:46

Працюючи разом, коаліція зможе відреагувати на зміну тактики Києва під час війни, зазначає видання.

"І я думаю, що сила цієї коаліції буде в тому, що вона зможе у дуже короткостроковій перспективі надати їм те, що їм потрібне", - сказала вона.

Оллонгрен заявила, що Нідерланди передадуть високотехнологічний досвід із комерційного сектору, але відмовилася надати технічні чи фінансові подробиці.

Майже всі замовлення на виробництво дронів отримують українські компанії - Данілов 09.02.24, 18:28

Популярні

Новини по темі

Нідерланди приєдналися до коаліції дронів для України

 • 26194 переглядiв

Окупанти підтверджують знищення "цезаря кунікова" - ГУР

 • 22853 переглядiв