na-tli-defitsytu-rekordnyi-import-elektroenerhii-promyslovist-obmezhuvatymut-vvecheri-ukrenerho

На тлі дефіциту рекордний імпорт електроенергії, промисловість обмежуватимуть ввечері - Укренерго

 • 21784 переглядiв

Україна стикається зі значним дефіцитом електроенергії протягом більшої частини доби, що зумовлює необхідність обмеження споживання для промислових споживачів з 17:00 до опівночі та рекордний обсяг імпорту електроенергії з 5 європейських країн.

В Україні більшу частину доби зберігається дефіцит електроенергії. Обмеження споживання для промисловості будуть діяти з 17:00 до 24:00. Сьогодні запланований рекордний обсяг імпорту з 5 країн Європи, повідомили у НЕК "Укренерго" у понеділок, пише УНН.

Деталі

"В енергосистемі більшу частину доби зберігається суттєвий дефіцит електроенергії. Диспетчерський центр "Укренерго" прогнозує застосування графіків обмеження потужності для промислових споживачів з 17:00 до 24:00", - вказали у компанії.

Сьогодні, станом на 9:10 споживання, як зазначається, зросло на 6,7% у порівнянні з тим же часом в попередній робочій день – п’ятницю, 10 травня.

Сьогодні аварійна допомога від країн ЄС, за повідомлення, була застосована з 00:00 до 07:00.

Україна отримує аварійну допомогу електрикою з ЄС на тлі дефіциту, увечері можливі обмеження для промисловості - Міненерго13.05.24, 10:39

Електроенергію закликають споживати ощадливо, особливо з 17 години до опівночі.

Імпорт

Протягом доби імпорт здійснюється з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 19 484 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі години до 1 475 МВт. 

Знеструмлення

На ранок знеструмлені 412 населених пунктів. Через бойові дії: є нові знеструмлення у Донецькій, Харківській, Херсонській областях. З технічних причин: Є нові знеструмлення в Сумській області.

Популярні

Новини по темі

Укрпошта випустить марки з вишиванками Криму та Харкова

 • 17113 переглядiв