Здобули майже 200 медалей: українські ветерани взяли першість на міжнародних змаганнях Strong Spirit's Games

Здобули майже 200 медалей: українські ветерани взяли першість на міжнародних змаганнях Strong Spirit's Games

Київ  •  УНН

16 жовтня 2024, 17:16  •  10170 перегляди

Read in English

На змаганнях Strong Spirit's Games у Мадриді українська збірна ветеранів виборола 188 медалей. Українці змагалися з командами США, Естонії, Ірландії та Нідерландів у 5 дисциплінах.

На змаганнях Strong Spirit's Games у Мадриді українська збірна ветеранів здобула найбільшу кількість нагород - 188 медалей, змагаючись із командами США, Естонії, Ірландії та Нідерландів.  Про це розповіли в МВС України, передає УНН.

Деталі 

Турнір відбувався з 11 по 13 жовтня в Іспанії. Вперше українська сторона - Федерація стронгмену України – стала ініціаторам та організатором світового змагання серед ветеранів Strong Spirit’s Games, в рамках відомого спортивного фестивалю Arnold Classic Europe.

У змаганнях взяли участь 80 захисників і захисниць з 5 країн світу – це ветерани війни зі Сполучених Штатів, Естонії, Ірландії та Нідерландів та України.

Українську збірну представили 50 ветеранів, серед яких військовослужбовці, що брали участь у бойових діях, а також ті, хто отримав поранення або інвалідність під час виконання службових обов'язків. До складу команди увійшло 12 представників органів системи МВС - поліцейські, гвардійці та прикордонники  

- розповіли в МВС. 

Українку Ярославу Магучіх номінували на звання найкращої легкоатлетки року у світі15 жовтня 2024, 16:56 • 15510 переглядiв

Спортсмени змагалися у 5 різних дисциплінах – жимі лежачи, веслуванні на тренажерах 100 метрів та 100 секунд, підйомі гирі та ейрбайку.

За результатами змагань збірна України впевнено перемогла у загальному заліку Strong Spirit’s Games, виборовши 188 медалей - 84 золоті, 58 срібних та 46 бронзових медалей.

Друге місце посіли військові ветерани зі Сполучених Штатів, а бронзовий кубок здобули колишні військові з Естонії.

Нагадаємо

На міжнародному турнірі Satellite FIE в Спліті українці вибороли дві медалі. Роман Свічкар отримав "срібло" у чоловічих змаганнях, а Ксенія Пантелєєва - "бронзу" у жіночому турнірі.