Напередодні російського вторгнення нардеп від ОПЗЖ Христенко орендував елітну квартиру у Варшаві та втік до Польщі

Напередодні російського вторгнення нардеп від ОПЗЖ Христенко орендував елітну квартиру у Варшаві та втік до Польщі

Київ  •  УНН

11 грудня 2023, 18:00  •  35750 перегляди

Read in English

Федір Христенко, народний депутат від забороненої в Україні партії ОПЗЖ, оселився в Польщі після виїзду з України в лютому 2022 року і задекларував володіння московською квартирою площею 176 кв. м. У його декларації вказана орендована квартира у Варшаві та три розкішні автомобілі.

Виявляється, що нардеп від забороненої партії "ОПЗЖ" Федір Христенко, який виїхав з України 14 лютого 2022 року оселився у Польщі. Про це йдеться у його щорічній декларації за 2022-й рік, передає УНН з посиланням на Радіо Свобода. 

Деталі

Політик виїхав з України за декілька днів до повномасштабного вторгнення рф, і офіційно більше не перетинав кордон України.

Згідно з декларацією, Христенко орендував у Польщі апартаменти площею 173 квадратних метри, де й проживає разом з родиною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євроінтеграційна вимога: ВР підтримала надання НАЗК можливості перевіряти набуте до держслужби майно

У декларації Федір Христенко зазначив, що квартиру у Польщі орендує разом з дружиною та дочкою у власника – громадянином Польщі Мациєжа Дражкевича.

Точна адреса у публічно доступній декларації не вказана, але, ймовірно, це будинок на вул. Сармацькій в елітному районі Варшави, де, за інформацією видання "Бахмут IN.UA", у серпні 2022 році були зафіксовані одразу три автівки, оформлені на дружину Христенка: BMW M760LI, Bentley Continental та Porsche Cayenne. Їх нардеп також задекларував.

Крім нового орендованого житла в Польщі, нардеп вказав у декларації за 2022 рік, що родина володіє у Росії квартирою на 176 квадратних метрів та трьома паркомісцями. Ця нерухомість у Москві записана на дружину Марину Христенко з 2018-го року. Орієнтовна вартість таких апартаментів, згідно з сайтами нерухомості, понад 100 мільйонів рублів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖУкраїнські зрадники: Кива, Медведчук, Ковальов, Шепелев та інші - когось вбили, а когось судді практично випустили на волю

Також у 2022-му році Христенко задекларував лише 42 тисячі гривень депутатської заробітної плати. Це можна пояснити тим, що керівництво ВР назвало Христенка одним з найбільших депутатів-"прогульників", через що йому припинили нараховувати зарплату.

Доповнення

Федір Христенко у 2019-му році був обраний народним депутатом від партії "Опозиційна платформа – За життя" за виборчим округом в Бахмутському районі Донецькій області, який наразі частково окупований армією РФ.

Журналістам не вдалось знайти публічних згадок про його роботу з виборцями в окрузі. Після 24-го лютого Христенко також публічно не засуджував російську агресію.

Нагадаємо

НАЗК забезпечило відкритий доступ до Єдиного державного реєстру декларацій України, за винятком винятків, пов'язаних з обставинами воєнного стану.