На Кубі відбулись про-палестинські мітинги на чолі з президентом країни

На Кубі відбулись про-палестинські мітинги на чолі з президентом країни

Київ  •  УНН

15 жовтня 2024, 07:39  •  7718 перегляди

Read in English

Понад тисячу людей вийшли на вулиці Гавани на підтримку Палестини. Серед демонстрантів були президент Куби Мігель Діас-Канель, інші лідери та палестинські студенти-медики.

Минулої доби понад тисячу людей вийшли на вулиці Гавани, скандуючи "Хай живе вільна Палестина". На демонстрації були присутні також очільник Куби Мігель Діас-Канель та інші лідери комуністичного острова.

Пише УНН із посиланням на France24 та AFP.

"Хай живе вільна Палестина!" - зазначалося на екрані перед демонстрацією на підтримку палестинського народу, яка відбулась у понеділок, 14 жовтня, у столиці Куби.

Серед демонстрантів у Гавані було близько 250 палестинських студентів-медиків, - вони несли великий банер.

У Лондоні активісти намагались заклеїти картину Пікассо фото із Гази, їх затримали9 жовтня 2024, 18:27 • 18718 переглядiв

"Ми тут, щоб підтримати справедливі вимоги палестинського народу щодо їх суверенітету, їхньої свободи […] і проти геноцидного хрестового походу, який Ізраїль проводить проти палестинського народу", - Мішель Маріньо, 20-річний кубинський спеціаліст з міжнародних відносин. студент, повідомив AFP.

На мітингу у Гавані з'явився президент Куби Мігель Діас-Канель та іншими лідери комуністичного острова, - вони були одягнені в традиційні хустки "кеффіє" і також пройшли маршем, щоб висловити солідарність з палестинцями в Газі.

Доповнення

Марш мав відбутися в річницю жорстокого нападу ХАМАСу на Ізраїль, але був відкладений через ураган Мілтон, який минулого тижня обрушився на Кубу і Флориду.

ООН попереджає про загрозу гуманітарної катастрофи в Лівані9 жовтня 2024, 02:28 • 15928 переглядiв

Довідка

Атака бойового формування ХАМАС 7 жовтня спровокувала війну в Газі та призвела до загибелі щонайменше 1206 осіб, переважно цивільних, згідно з офіційними ізраїльськими даними.

Згідно з даними Міністерства охорони здоров'я ХАМАС, ізраїльський наступ у відповідь на ці акти вбив понад 40 тис. палестинців у секторі Газа.

Ізраїль атакував Бейрут: 22 людини загинули, близько сотні поранених10 жовтня 2024, 21:09 • 15589 переглядiв