Кулеба зустрівся із Сійярто: годину говорили про відкриття переговорів про членство України в ЄС

Кулеба зустрівся із Сійярто: годину говорили про відкриття переговорів про членство України в ЄС

Київ  •  УНН

11 грудня 2023, 17:03  •  30848 перегляди

Read in English

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрівся з міністром закордонних справ Угорщини Петером Сійярто, щоб обговорити рішення Європейської Ради про початок переговорів про членство України в ЄС, наголосивши на спільному майбутньому в Європі.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів зустріч з міністром закордонних справ Угорщини Петером Сійярто, під час якої обговорили рішення Європейської Ради щодо відкриття переговорів про членство України в ЄС. Про це  повідомив глава МЗС України, пише УНН.

Щойно завершив зустріч з міністром закордонних справ Угорщини Петером Сійярто. Ми говорили годину. Була дуже довга, щира розмова. Ми давно одне одного знаємо, хоча дійсно з початку повномасштабного вторгнення росії вперше так сіли та грунтовно поговорили. Ми чесно відповідали на запитання один одного 

- написав на своїй сторінці в Instagram Кулеба.

За його словами, темою зустрічі було рішення Європейської Ради щодо відкриття переговорів про членство України в ЄС.

Розумію, що всі чекають відповідь: так чи ні? Дайте трохи часу. Я зараз буду доповідати Президенту Зеленському. Петер буде доповідати своєму Премʼєр-міністру. Між тим, хочу дати один сигнал. Я чітко сказав Петеру: у нас спільне майбутнє в Європі. Ми маємо туди якнайшвидше дійти. Разом 

- додав Кулеба.

Нагадаємо

Дмитро Кулеба повідомив журналістам перед засіданням Ради ЄС із закордонних справ, що сьогодні вперше з початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну особисто зустрінеться з угорським колегою Петером Сійярто.