Економічно доцільно розбудувати пункти пропуску, є спільні плани: Україна й Угорщина обговорили посилення співпраці

Економічно доцільно розбудувати пункти пропуску, є спільні плани: Україна й Угорщина обговорили посилення співпраці

Київ  •  УНН

18 жовтня 2024, 17:49  •  12742 перегляди

Read in English

Заступники керівника ОП зустрілися з угорським держсекретарем. Обговорили регіональну співпрацю, спільні проєкти та пріоритети євроінтеграції України під час головування Угорщини в ЄС.

Заступники керівника Офісу Президента Віктор Микита та Ігор Жовква зустрілися із заступником міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини, парламентським державним секретарем Левенте Модьором. Під час зустрічі обговорили співпрацю між угорськими та українськими регіонами, а також реалізацію спільних інфраструктурних та освітніх проєктів, передає УНН із посиланням на Офіс Президента.

"Дякую за всю підтримку з боку Угорщини, яка сьогодні надається українському народові. Ми зацікавлені посилити економічні відносини, зокрема транспортну співпрацю. Важливо також, що економічно доцільно для України та Угорщини розбудувати пункти пропуску. В нас є спільні плани", – зазначив Віктор Микита.

Він також додав, що співпраця на рівні регіонів уже довела свою ефективність. Зокрема, завдяки цьому в деокупованих громадах Київщини та на Закарпатті звели дитячі садки, школи, будинки матері та дитини й спортивні центри, а на Херсонщині триває відновлення водопостачання.

Україна та Угорщина домовилися провести до кінця року засідання Спільної міжурядової комісії30 вересня 2024, 12:47 • 13619 переглядiв

Заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква відзначив участь лідерів України та Угорщини в засіданні Європейської ради напередодні в Брюсселі, на якому Володимир Зеленський представив План перемоги.

Окремо під час зустрічі обговорили пріоритети європейської інтеграції України в період головування Угорщини у Євросоюзі.

"Цього червня була проведена перша міжурядова конференція, що ознаменувала початок переговорів про вступ України. Дуже важливо, щоб під час угорського головування ми досягли суттєвого прогресу на шляху України в ЄС", – зазначив Ігор Жовква.

Також під час зустрічі узгодили графік контактів офіційних представників обох держав найближчим часом.

Україна та Угорщина планують створити спільний аграрно-індустріальний хаб11 жовтня 2024, 11:14 • 37340 переглядiв