9 українських IT-компаній підписали декларацію про відповідальне використання ШІ

9 українських IT-компаній підписали декларацію про відповідальне використання ШІ

Київ  •  УНН

8 жовтня 2024, 12:43  •  8929 перегляди

Read in English

Українські IT-компанії підписали декларацію про саморегулювання ШІ, зобов'язуючись використовувати його відповідально. Вони розроблять правила створення ШІ-технологій з дотриманням прав користувачів за підтримки Мінцифри.

9 українських IT-компаній підписали декларацію про саморегулювання ШІ, зобов'язуючись використовувати його відповідально, компанії розроблять правила створення ШІ-технологій з дотриманням прав користувачів, повідомили у вівторок у Мінцифри у Telegram, пише УНН.

Деталі

"9 українських IT-компаній підписали декларацію про відповідальне використання ШІ в технологічних продуктах", - вказали у Мінцифри.

Як зазначили у міністерстві, аби ШІ ніс максимум користі та мінімум ризиків для користувачів, компанії починають працювати над правилами застосування цієї технології в розробці інноваційних продуктів.

"Підписавши Декларацію з саморегулювання ШІ в Україні, компанії засвідчили, що будуть використовувати штучний інтелект у своїх продуктах, дотримуючись прав людини", - зазначили у Мінцифри.

Що далі

"Компанії розроблять ключові правила, як створювати технології з використанням ШІ, не порушуючи прав своїх користувачів, за підтримки Мінцифри, Центру демократії та верховенства права й Експертного комітету з розвитку ШІ при Мінцифрі", - повідомили у міністерстві.

Завдяки цим стандартам, як вказують у Мінцифри, бізнеси зможуть:

  • розробляти якісні ШІ-продукти, безпечні для людей
  • посилити свою конкурентоспроможність на ринку
  • залучати додаткові інвестиції на розвиток своїх продуктів

Детальніше з текстом Декларації та що вона передбачає, можна ознайомитися за посиланням.

У Мінцифрі розповіли про амбітні плани з виробництва мікросхем та розвитку технологій із ШІ15 грудня 2023, 05:15 • 117061 перегляд