tsentr-protydii-dezinformatsii-poiasnyv-naslidky-u-razi-postachannia-rosiiskykh-raket-yemenskym-khusytam

Центр протидії дезінформації пояснив наслідки у разі постачання російських ракет єменським хуситам

 • 14223 переглядiв

Центр протидії дезінформації РНБО після появи у західних медіа інформації, що рф за допомогою Ірану веде переговори про передачу сучасних протикорабельних ракет єменським хуситам, пояснив, чим це може бути для росії, пише УНН.

Деталі

За даними журналістів, росія розглядає можливість передачі ракет "Яхонт", також відомих як П-800 "Онікс". Така зброя значно покращила б здатність хуситів завдавати удари по суднах у Червоному морі.

Reuters: Іран виступає посередником у переговорах між рф та хуситами щодо ракет, це свідчить про поглиблення зв'язків Тегерана з москвою25.09.24, 09:58

У ЦПД зазначають, що раніше вже з'являлась інформація про спроби рф надати зброю єменським бойовикам, утім Саудівська Аравія нібито переконала росію не робити цього.

"Водночас у медіа фігурувала інформація, що серед суден, які ставали об'єктами ударів хуситів, найбільше тих, які вийшли саме з російських портів, навіть попри обіцянки хуситів не здійснювати подібних атак", - вказують у ЦПД.

Така тенденція свідчить, що спроби росії співпрацювати з єменськими хуситами не гарантують безпеку кораблям, які виходять із російських портів та використовуються москвою для обходу західних санкцій. Таким чином росія, імовірно, сприяючи дестабілізації в регіоні, може шкодити не лише США та Заходу, а й самій собі

- наголосили у ЦПД.

Тегеран прагне послабити санкції: у ЦПД пояснили, що означають останні заяви Ірану щодо України24.09.24, 16:40

Популярні

27 вересня: Всесвітній день туризму, День чеського пива

 • 72863 переглядiв

У ростовській області рф виникли пожежі

 • 53734 переглядiв

Загарбники обстріляли 14 громад Сумщини: 55 атак, 2 поранених

 • 57619 переглядiв

Катар оголосив про обмін 13 дітей між Україною та рф

 • 100309 переглядiв

Новини по темі

росія має секретний проект ударних дронів у Китаї - Reuters

 • 15770 переглядiв