studenty-tbiliskoho-derzhuniversytetu-oholosyly-pro-pochatok-straiku-vymahaiut-vidklykaty-zakon-pro-inoahentiv

Студенти Тбіліського держуніверситету оголосили про початок страйку: вимагають відкликати закон про іноагентів

 • 100235 переглядiв

Студенти Тбіліського державного університету оголосили страйк, бойкотуючи заняття з 13 травня на знак протесту проти законопроекту про "іноземних агентів" і вимагаючи його відкликання.

Частина студентів Тбіліського державного університету імені Джавахішвілі оголосила про початок страйку з вимогою відкликання законопроекту про іноагентів, передає УНН із посиланням на Новини Грузія.

Деталі

Із понеділка, 13 травня, вони обіцяють бойкотувати навчальний процес. Замість університету студенти вирушать до парламенту Грузії, де комітет із юридичних питань розпочне розгляд спірної ініціативи у третьому читанні.

"Ми ухвалили рішення, що не зайдемо до аудиторії з понеділка. З 9 години ранку ми стоятимемо на проспекті Руставелі і протестуватимемо проти спроби легалізувати чинну путінську диктатуру в країні", — заявляють вони.

Ініціатори страйку закликали викладачів підтримати їх. Також вони звертаються до учнів інших вишів.

"Виходьте з аудиторій та приєднуйтесь до нашої ініціативи. Грузія не стане росією, і гарантами цього будемо ми, покоління, народжене у незалежній Грузії – вперед до Європи! Сила в єдності!" — кажуть студенти.

Контекст 

1 травня Парламент Грузії проголосував за закон "Про прозорість іноземного впливу" у другому читанні.

Ввечері цього дня тисячі людей зібралися біля парламенту Грузії, вимагаючи відкликати закон, який у народі прозвали "російським". Спецназ, як пишуть місцеві ЗМІ, задіяв водомети і сльозогінний газ щодо демонстрантів біля службових входів у будівлю. Повідомлялося також про факти використання гумових куль. 

Загалом у Грузії під час розгону мітингу біля парламенту в Тбілісі 1-2 травня було госпіталізовано 15 людей, серед постраждалих - співробітники правоохоронних органів.

Нагадаємо

Понад 30 депутатів Європарламенту закликали віцепрезидента Єврокомісії та главу дипломатії Євросоюзу Жозепа Борреля призупинити для Грузії статус кандидата на вступ в ЄС.

Популярні

Новини по темі

У ДТП на трасі Київ-Знам'янка загинув 9-річний хлопчик

 • 77047 переглядiв

У Харкові запрацювала перша підземна школа - мер

 • 30247 переглядiв

Українські військові збили ще один російський літак Су-25

 • 26883 переглядiв