pivnichna-koreia-i-rosiia-domovylysia-pro-vzaiemnu-oboronu

Північна Корея і росія домовилися про взаємну оборону

 • 24773 переглядiв

Північна Корея і росія домовилися надати негайну військову допомогу один одному в разі збройної агресії, йдеться в тексті недавно підписаного ними пакту про взаємну оборону.

Згідно з повним текстом пакту КНДР і рф, обидві сторони домовилися надати негайну військову допомогу, якщо одна з них зіткнеться зі збройною агресією. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

деталі

У середу президент росії володимир путін підписав угоду з північнокорейським лідером Кім Чен Ина, що включає зобов'язання про взаємну оборону. Про це свідчить текст пакту, який був опублікований в четвер Пхеньяном.

"У разі, якщо будь-яка з двох сторін буде поставлена в стан війни Збройним вторгненням з боку окремої держави або декількох держав, інша сторона зобов'язана без зволікання надати військову та іншу допомогу всіма наявними в її розпорядженні засобами відповідно до статті 51. Статуту ООН і законів КНДР і РФ", — йдеться в статті 4 угоди з використанням ініціалів офіційної назви Північної Кореї.

Южная Корея выразила Китаю беспокойство из-за визита Путина в КНДР19.06.2024, 05:49

Угода також включає співпрацю в галузі ядерної енергетики, дослідження космосу, продовольчої та енергетичної безпеки.

Доповнення

Керівник кремля путін відкрито пов'язав поглиблення зв'язків рф з Північною Кореєю зі зростаючою підтримкою України Західо. Глава російської федерації заявив, що москва може розвивати військово-технічне співробітництво з Пхеньяном.

Північна Корея і рф стикаються зі зростаючою міжнародною ізоляцією, а США і їх азіатські союзники все більше стурбовані тим, наскільки росія буде підтримувати Північну Корею.

Южная Корея рассмотрит возможность поставки оружия в Украину20.06.2024, 13:40

Популярні

Новини по темі

Північна Корея і росія домовилися про взаємну оборону

 • 24773 переглядiв

Економіка України зросла на 4,3% з початку року

 • 14922 переглядiв

Румунія передасть Україні систему ППО Patriot

 • 21985 переглядiв