Україна провела переговори з Польщею на рівні міністрів: ішлося про євроінтеграцію та відновлення

Україна провела переговори з Польщею на рівні міністрів: ішлося про євроінтеграцію та відновлення

Київ  •  УНН

20 червня 2024, 12:08  •  26587 перегляди

Read in English

Україна провела переговори з Польщею на рівні міністрів розвитку, ішлося про євроінтеграцію та відновлення

Міністерство розвитку громад територій та інфраструктури посилює співпрацю з Польщею, пише УНН з посиланням на Мінвідновлення.

Деталі

На зустрічі з міністром розвитку і технологій Польщі Кшиштофом Пашиком команда міністерства на чолі з в.о. міністра Василем Шкураковим представили поточну ситуацію в Україні на шляху до євроінтеграції, а також пріоритетні напрямки, у яких працює Міністерство відновлення для подолання наслідків російської агресії.

У міністерстві перечислили:

  • На першому місці - підготовка до опалювального сезону. Відновлення енергогенерації, забезпечення стабільного тепло- та водопостачання. Ключовим рішенням для такого швидкого заміщення є розподілена (децентралізована) генерація. "Зараз команда Міністерства максимально сконцентрована на пошуку фінансування та постачання когенераційних установок, які є оптимальним варіантом для живлення критичної інфраструктури українських міст електричною енергією та теплом одночасно", - вказано у повідомленні. 
  • Житлово-комунальне господарство: ремонт та відбудова пошкодженого та зруйнованого житла для 3,5 млн внутрішньо переміщених осіб і 6,5 млн українців, які були змушені покинути країну. 
  • Транспорт і логістика: відбудова та захист доріг і мостів, залізниць, прикордонних пунктів і внутрішніх водних шляхів. Для залучення європейського, й зокрема польского бізнесу, важливо максимально поєднати з Євросоюзом логістичні шляхи. 
  • Соціальна інфраструктура та послуги: захист та відновлення закладів освіти та охорони здоров’я, зокрема будівництво бомбосховищ. 
  • Промисловість і послуги: підтримка виробництва, торгівлі та агробізнесу. І міжгалузеві потреби, такі як гуманітарне розмінування та телекомунікації.

Україна та Польща провели перемовини щодо поглиблення співпраці - Міноборони 19 червня 2024, 17:24 • 100175 переглядiв