frantsiia-ta-nimechchyna-zanepokoieni-provokatsiiamy-rf-u-baltiiskomu-rehioni

Франція та Німеччина занепокоєні провокаціями рф у Балтійському регіоні

 • 14174 переглядiв

Франція та Німеччина занепокоєні посиленням російських провокацій на кордоні на кордонах ЄС з Естонією, Литвою та Фінляндією

Франція та Німеччина наголошують, що ЄС уважно слідкує за російськими провокаціями на кордоні з Естонією, Литвою та Фінляндією. Про це пише УНН з посиланням на заяву глави МЗС Франції Стефана Сежурне та очільниці МЗС Німеччини Анналени Бербок.

Деталі 

Сежурне висловив солідарність з союзниками після "неприйнятних агресивних дій" росії. Він підкреслив, що рф посилила свої провокації на кордонах ЄС в Естонії, Фінляндії та Литві. 

путін прагне захопити острів Готланд та повністю контролювати Балтійське море - головнокомандувач Швеції 22.05.24, 15:54

Висловлюємо повну солідарність з Естонією, Фінляндією та Литвою перед обличчям цих неприйнятних агресивних дій. Ми уважно стежимо за ситуацією разом з нашими союзниками, які діють спокійно і виважено

- йдеться в дописі французького дипломата. 

Латвія засудила росію за вилучення буїв з естонської території річки Нарва24.05.24, 15:22

Натомість глава міністерка закордонних справ ФРН Анналена Бербок заявила, що росія підпалює кордони Євросоюзу. Вона також запевнила, що ЄС готовий підтримати країни Балтії.

росія підпалює кордони Євросоюзу. Ми стоїмо пліч-о-пліч із нашими друзями в Естонії, Фінляндії та Литві та не акцептуємо таку агресивну поведінку. Навпаки, ми солідарні з нашими союзниками в країнах Балтії та Балтійського моря

- заявила Бербок.

Контекст

росія демонтувала понад 20 естонських прикордонних буїв в естонських водах, що змусило Естонію вимагати пояснень і їх повернення, що призвело до ескалації напруженості між двома країнами.

Нагадаємо

Раніше російські ЗМІ з посиланням на документи уряду рф заявили, що росія прагне в односторонньому порядку змінити морські кордони країни з Литвою і Фінляндією в Балтійському морі.    

Щоправда, згодом після реакції Заходу, росії вирішили видалити цей документ з порталу проєктів нормативних правових актів. 

Литва, Латвія і Фінляндія відреагували на заяви щодо ймовірної зміни кордонів рф у Балтійському морі22.05.24, 13:52

Популярні

Новини по темі

"Резерв+": вже понад мільйон українців оновили свої дані

 • 12902 переглядiв

Dogecoin-собака Кабосу помер через 14 років як мем

 • 118741 переглядiв