Європарламент завтра розгляне резолюцію щодо зняття обмежень на удари по рф західною зброєю

Європарламент завтра розгляне резолюцію щодо зняття обмежень на удари по рф західною зброєю

Київ  •  УНН

18 вересня 2024, 12:29  •  10546 перегляди

Read in English

Європарламент завтра розгляне резолюцію щодо скасування обмежень на використання Україною західної зброї для ударів по рф. Столтенберг підтримав обговорення цього питання, але рішення мають приймати окремі союзники.

Завтра, 19 вересня, Європарламент розгляне резюлюзіцю щодо скасування для України обмежень на використання західної зрої для ударів по території рф. Про це передає видання RAI News, пише УНН.

Європейський парламент закликає держави-члени негайно скасувати обмеження на використання західних систем озброєнь, поставлених в Україну, проти законних військових цілей на території росії, які перешкоджають здатності України повністю реалізувати своє право на самооборону згідно з міжнародним публічним правом

- йдеться в узгодженому тексті резолюції Європарламенту.

Голосуватимуть євродепутати завтра о 12:00 на пленарному засіданні.

Доповнення

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, який завершує свою каденцію, у понеділок висловив підтримку обговоренню питання використання Україною далекобійних ракет для ударів по території росії. Однак остаточне рішення з цього питання повинні ухвалювати окремі союзники.

Британія не схвалить удари України по рф далекобійною зброєю без згоди США - The Times16 вересня 2024, 10:09 • 29464 перегляди