Удар по "Охматдиту": росіяни назвали це "відповіддю" на атаки по об'єктах енергетики у рф

Удар по "Охматдиту": росіяни назвали це "відповіддю" на атаки по об'єктах енергетики у рф

Київ  •  УНН

8 липня 2024, 11:17  •  60112 перегляди

Read in English

Останню масовану ракетну атаку по Україні в росії назвали відповіддю на удар України по об'єктах енергетики у рф. Водночас у москві заперечують удари по цивільних і звинувачують Україну у провокаціях.

Ранковий масований удар по Україні - це нібито відповідь рф на удари України по об'єктах російської енергетики та економіки. Про це заявили у міністерстві оборони росії, передає УНН.

Деталі

Вранці у відповідь на спроби завдання київським режимом збитків об'єктам російської енергетики та економіки зс рф завдано групового удару високоточною зброєю великої дальності по об'єктах військової промисловості України та авіаційних баз ЗСУ

- йдеться в заяві росіян. 

"Так виглядає прагнення росії до миру": посли США і країн ЄС прокоментували ракетну атаку по Україні8 липня 2024, 11:00 • 56743 перегляди

У москві наголошують, що цілі удару нібито досягнути і всі призначені об'єкти уражені. 

А втім, росіяни заперечують навмисний ракетний удар по цивільних об'єктах. Там запевняють, що всі кадри оприлюднені з Києва - це нібито наслідок падіння української ракети ППО. 

Також російські пропагандисти заявили, що це нібито чергові провокації напередодні саміту НАТО.

Нагадаємо

Внаслідок комбінованого ракетного обстрілу російськими військами України на 12:50 було відомо вже про 21 загиблого та 68 постраждалих, зокрема, у столиці окупанти поцілили по дитячій лікарні "Охматдит", де загинуло двоє людей.