На Чернігівщині енергетики виявили розтяжку з гранатою біля лінії електропередач

На Чернігівщині енергетики виявили розтяжку з гранатою біля лінії електропередач

Київ  •  УНН

14 серпня 2024, 13:18  •  13342 перегляди

Read in English

У Чернігівській області працівники Бобровицької дільниці Ніжинського РЕМ знайшли розтяжку з гранатою біля лінії електропередачі. Інцидент стався 12 серпня під час планової розчистки траси ЛЕП на території раніше окупованого села.

У Чернігівській області енергетики Бобровицької дільниці Ніжинського РЕМ виявили розтяжку біля лінії електропередачі, передає УНН із посиланням на "Чернігівобленерго".

Як зазначили у компанії, інцидент стався 12 серпня.

"Того дня на території одного із сіл на Бобровиччині ми мали планово розчистити трасу лінії електропередачі 10 кВ. Дійшовши до непрацюючого підприємства, за його територією у кущі бузини один з електромонтерів випадково побачив гранату. Шматочок ліски, прив’язаної до неї, ми роздивилися уже пізніше", – розповів майстер Бобровицької дільниці з експлуатації електромереж №3 Ніжинського РЕМ Роман Шило.

У 2022 році територія цього села була окупована рашистами, тож, скоріше за все, саме вони залишили там "подарунок" для українців.

Про небезпечну знахідку Роман Шило одразу ж повідомив чергового диспетчера, а той, у свою чергу, викликав екстрені служби – рятувальників та поліцейських.

У компанії наголошують, що на Чернігівщині цей випадок не поодинокий. Чи не щотижня наші колеги у різних куточках області знаходять боєприпаси біля об’єктів електропостачання, відновлюють мережі після обстрілів або й виконують свою роботу просто під обстрілами.