Конгресмени США закликали Пентагон  передати Україні ракети ATACMS - Чернєв

Конгресмени США закликали Пентагон передати Україні ракети ATACMS - Чернєв

Київ  •  УНН

6 березня 2024, 14:38  •  28026 перегляди

Read in English

Американські конгресмени з обох партій закликали Пентагон надати Україні ракети ATACMS, щоб допомогти в обороні від росії.

Група американських конгресменів від обох партій звернулася до глави Пентагону із закликом передати Україні ракети ATACMS. Про це повідомив заступник голови Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв, оприлюднивши відповідну заяву,  передає УНН

"Група конгресменів від обох партій після зустрічі з нашою делегацією в Мюнхені за нашим проханням звернулася до глави Пентагону із закликом передати Україні ракети ATACMS.

Сподіваюся, після надання Україні ракет ATACMS в Шольца не залишиться ані аргументів проти, ані простору для маневру. Якщо йому потрібен якийсь додатковий сигнал - спробуємо його забезпечити", - написав Чернєв у Facebook. 

Він зазначив, що минулого разу саме так спрацювала схема з Leopard після анонсу передачі нам Abrams. 

"Підтримка в Конгресі по цьому питанню у нас є. Чекаємо, що відповість Білий дім та Пентагон. Маємо пробувати всі методи. Слова "неможливо" існувати не повинно", - додав Чернєв. 

Image

Доповнення 

Раніше власні джерела NBC News повідомляли, що адміністрація американського президента Джо Байдена розмірковує над тим, щоб надати Україні балістичні ракети ATACMS більшого радіуса дії.