Держсекретар США Блінкен зустрінеться у Лондоні з лідерами трьох близькосхідних країн - CNN

Держсекретар США Блінкен зустрінеться у Лондоні з лідерами трьох близькосхідних країн - CNN

Київ  •  УНН

25 жовтня 2024, 01:15 • 19330 перегляди

Read in English

Держсекретар США Блінкен зустрінеться в Лондоні з представниками Йорданії, ОАЕ та Лівану. Обговорюватимуть ситуацію в Секторі Газа та військову кампанію проти "Хезболли".

Державний секретар США Ентоні Блінкен, 25 жовтня, відвідає Лондон, де зустрінеться зі своїми йорданським та еміратським колегами, а також тимчасовим прем'єр-міністром Лівану. Про це повідомляє CNN, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що зустрічі з міністром закордонних справ Йорданії Айманом Сафаді та міністром закордонних справ Об'єднаних Арабських Еміратів Абдаллою бін Заїдом аль-Нагаяном, імовірно, будуть присвячені зусиллям, спрямованим на підтримку планів щодо забезпечення стабільності, безпеки й відновлення у Секторі Газа після завершення війни.

Водночас, зустріч Блінкена з тимчасовим прем'єр-міністром Лівану Наджибом Мікаті буде присвячена ізраїльській військовій кампанії проти "Хезболли", що призвела до масових жертв серед цивільного населення Лівану, зокрема у столиці Бейруті.

На прес-конференції у четвер держсекретар США заявив, що боротьба Ізраїлю проти "Хезболли" "не може призвести і не повинна призвести до затяжної кампанії" у Лівані. Він закликав Ізраїль вжити необхідних заходів для запобігання шкоди цивільному населенню, ліванським військовим і миротворцям ООН.

"Хезболла" має перебувати подалі від кордону з Ізраїлем: ліванські ЗМІ про документ США22 жовтня 2024, 09:05 • 12820 переглядiв