"Хезболла" має перебувати подалі від кордону з Ізраїлем: ліванські ЗМІ про документ США

"Хезболла" має перебувати подалі від кордону з Ізраїлем: ліванські ЗМІ про документ США

Київ  •  УНН

22 жовтня 2024, 09:05 • 12844 перегляди

Read in English

Посол США представив план припинення вогню між Ізраїлем і "Хезболлою". Пропонується розширити зону без присутності "Хезболли" на кілька кілометрів за річкою Літані, щоб запобігти збройній присутності біля кордону.

Посол США виклав варіант, як можна швидше покласти край конфлікту між Ізраїлем і "Хезболлою". Про це передає УНН із посиланням на al Akhbar.

Під час учорашнього візиту, першого з моменту початку війни між Ізраїлем і "Хезболлою" 23 вересня, посол США в Лівані Хохштейн представив пропозицію щодо досягнення припинення вогню в Лівані, - цей план буде обговорюватися сьогодні в Ізраїлі держсекретарем США Ентоні Блінкеном. "Мета полягає в тому, щоб запобігти будь-якій збройній присутності в ліванських районах і селах поблизу кордону", тобто розширити територію, де не буде присутня "Хезболла", на кілька кілометрів за річкою Літані.

Іран звернувся в ООН, засудивши "підтримку" Байденом нападу Ізраїлю на країну22 жовтня 2024, 08:22 • 13253 перегляди

Рішення: Ізраїль піде за межі своїх кордонів, а Хезболла буде евакуйована на південь від річки Літані. Пропонується, що обидва діятимуть так, ніби вони перемогли: Ізраїль, видаливши Хезболлу від своїх кордонів, а "Хезболла" прибрала ізраїльські війська з території Лівану і створила буферну зону між ними. 

- ідеться у матеріалі al Akhbar. 

Ізраїль атакував лікарню в передмісті Бейрута: 4 загиблих, 20 поранених21 жовтня 2024, 23:09 • 16487 переглядiв