Іран звернувся в ООН, засудивши "підтримку" Байденом нападу Ізраїлю на країну

Іран звернувся в ООН, засудивши "підтримку" Байденом нападу Ізраїлю на країну

Київ  •  УНН

22 жовтня 2024, 08:22 • 13288 перегляди

Read in English

Іран звернувся до ООН, засуджуючи "мовчазне схвалення" та "явну підтримку" Байденом ізраїльської військової агресії. Іранська місія в ООН заявила, що США нестимуть відповідальність за будь-які агресивні дії Ізраїлю.

Місія Ірану в ООН у понеділок заявила про те, що президент США Джо Байден причетний до "мовчазного схвалення" та "явної підтримки незаконної військової агресії Ізраїлю проти Ірану".

Пише УНН із посиланням на Reuters.

Іран у листі, надісланому в понеділок голові Ради Безпеки ООН, засудив те, що президент США Джо Байден дав "мовчазне схвалення і явну підтримку ізраїльській військовій агресії проти Ірану".

Дипломатична місія Ірану в ООН в останні дні стала неофіційним рупором його зовнішньополітичного відомства. Відомство надіслало листа швейцарському головуванню в Раді Безпеки і, потім, розмістила заяву на своєму веб-сайті.

Ізраїль атакував філії банків у Бейруті, пов'язані з "Хезболлою"21 жовтня 2024, 03:21 • 31747 переглядiв

Минулого тижня кабінет прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху заявив, що Ізраїль матиме головного союзника, Сполучені Штати. Його заява була додана до статті Washington Post, у якій говориться, що Нетаньяху сказав адміністрації президента США Джо Байдена, що Ізраїль атакуватиме іранські військові цілі.

Наразі Іран вважає, що США "нестимуть повну відповідальність за підбурювання, підбурювання і сприяння будь-якому акту агресії з боку Ізраїлю проти Ісламської Республіки Іран".

США розслідують витік секретних планів Ізраїлю щодо атаки на Іран20 жовтня 2024, 01:27 • 20109 переглядiв